Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Plăți APIA. Când se virează tranșa finală din subvențiile pe 2018

Subventii APIA primii bani avans pamant

Tranșa finală din subvențiile APIA se apropie de plată! Potrivit directorului general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierii urmează ca până la finele lunii mai să fie deblocați de la plată și pentru ultimele scheme rămase, cele aferente sprijinului cuplat din sectorul vegetal.

”Singurele scheme (rămase încă neautorizate la plată) care sunt tot din Fondul European de Garantare Agricolă, respectiv schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal. Acestea au ultimele termene pe 15 mai pentru depunerea documentelor. Deja colegii din cadrul direcțiilor de specialitate lucrează la extragerea suprafețelor eligibile, vom vedea că avem suprafața solicitată care este determinată în urma controalelor și a documentelor care au fost depuse, vedem care este suprafața determinată, plafonul se va împărți la suprafața determinată și vom afla cuantumul. Noi lucrăm la acest lucru astfel încât să se încheie ultimul document depus, le-am și dat drumul și în două săptămâni ele vor fi și primite. Se va face o hotărâre de guvern care va intra în regim de urgență și vom efectua și finaliza și aceste plăți”, a declarat Adrian Pintea, directorul general al APIA, în cadrul emisiunii FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei (se difuzează marți și miercuri, de la ora 19.00, pe pagina de Facebook Agrointeligența și pe www.agrointel.ro).

De precizat că restul schemelor de plată sunt în curs de plată, termenul final pentru achitarea tuturor subvențiilor pe anul 2018 fiind data de 30 iunie 2019.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. un vecin a fost la teledetecție pe 2018. ca de alt fel și eu . eu nu am fost chemat deoarece am fost în regulă dar numai că fac unele com . corecte ți la subiect am fost dat pe teledetecție . să-mi numere prunii din livada tradițională . vecinul meu a fost chemat și l-au găsit că nu avea o anumită suprafață de teren situată între 2 pădurici și care nu se vede nici pe maps . întrebare , dacă această firmă vede în 2 spectre -vizibil și invizibil – cum de nu au văzut aceea suprafață care are peste 6.000 mii mp. ?

    1. Aloo ,AgroInteligenta! Nu mai publicați toate comunicatele de rahat , ordinarii ăștia mint și mint și mint! Mai au de plătit pe suprafața , ant , scz la mii de fermieri . Nu mai publicați toate comunicatele , neverificate ptr ca riscați sa păreți mincinoși și ticăloși precum sint ei

Scrie un comentariu