Prognoze meteoŞtiri agricole

JUMĂTATE DE ȚARĂ, SUB ALERTĂ METEO! ANM ANUNȚĂ PLOI ȘI NINSORI!

Două coduri Galbene de ploi și instabilitate atmosferică, emise de meteorologi astăzi – luni 6 mai. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), astăzi și mâine mai multe zone ale țării se află sub alertă meteo de ploi însemnate cantitativ sau chiar ninsori în regiunile mai înalte!

Prima avertizare meteo de Cod Galben a intrat în vigoare astăzi la ora 14.00 și expiră la ora 23.00. În intervalul menționat, în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania, Dobrogea și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

Cea de-a doua avertizare o prelungește pe prima, adică este valabilă de astăzi de la ora 23.00 până mâine 7 mai la ora 23.00 Fenomene vizate sunt cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică, precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte.

În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada.

Mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!