• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cea mai mare fabrică de furaje, inaugurată în județul Mureș. Investiția UBM Feed România: 15 milioane de euro

    Ramona Dascălu -

    Cea mai mare fabrică de furaje independentă (care nu produce pentru consum propriu) din țară – UBM Feed România, a fost inaugurată vineri – 10 mai, la Sânpaul, județul Mureș în prezența investitorilor, reprezentanților domeniului agricol, înalților oficiali și politicienilor din România și Ungaria.

    O prezență importantă la evenimentul de inaugurare al fabricii de nutrețuri a fost premierul Ungariei, Viktor Orban: „Este o mare bucurie pentru mine şi mă simt onorat să fiu aici, la Sânpaul, am discutat cu acţionarii şi cu proprietarii şi am înţeles că este nu numai cea mai mare fabrică din România, ci una dintre cele mai mari din Europa„, a declarat Viktor Orban.

    Fabrica de nutreţuri combinate din Sânpaul este deținută de un grup de companii româno-ungare și anume, grupul UBM din Un­garia şi companiile românești East Consulting şi Oprea Avi Com. Ideea înființării unei astfel de fabrici a venit după ce acționarii au observat că România exportă o cantitate mare de cereale pentru ca apoi să importe foarte multe furaje.

    Cu capacitatea sa de 30 tone/oră, aproximativ 220.000 de tone/an și un flux tehnologic de ultimă generație, noua fabrică se plasează în rândul celor mai moderne fabrici de acest gen din Europa.

    În momentul de față, România exportă milioane de tone de cereale și importă furaje, o mare parte din furajul ce se consumă în România. Am considerat că mai există loc pe piața locală pentru producție. De fapt în zona centrală a Ardealului, am observat că este un mare deficit de capacități de producție de furaje. Tocmai de aceea am decis să investim într-o fabrică nouă”, a precizat Laczko Denes, manager general al UBM Feed Romania.

    Fabrica, construită în urma unei investiții de 15 milioane de euro va avea o capacitate de producţie de 30 de tone pe oră și va asigura în principal furaje pentru fermele cu activități zootehnice, ferme de păsări, suine sau rumegătoare: „Este vorba de furaje pentru toate speciile de animale, începând de la păsări, porcine și rumegătoare. Noi considerăm că este foarte important să producem și ceva local„, declara Laczko Denes la începutul acestui an.

    În ceea ce privește tehnologia, se poate spune că va fi cea mai modernă fabrică de nutrețuri combinate din Europa: „Tot ce înseamnă tehnologie este ultramodern, este complet automatizată. Ca să aveți o idee, trebuie să stea un singur om la calculator ca să opereze tot procesul de producție. Noi considerăm că este importantă automatizarea si tehnologizarea ca să putem fabrica cu mare punctualitate, cu mare precizie„, a subliniat managerul general al UBM Feed Romania.

    Oferta de furaje, prezentate în premieră la Târgul AGROmania

    În premieră, oferta de furaje de la Sânpaul va fi prezentată fermierilor în cadrul Târgului AGROmania care va avea loc sâmbătă și duminică, pe 18 și 19 mai, la Dumbrăvioara, lângă Târgu Mureș. UBM Feed Romania este unul dintre partenerii principali ai evenimentului, alături de Azomureș și IRUM. Organizatorii AGROmania, eveniment aflat la prima ediție, sunt Fundația Pro Economica (Kozma Monika) și Consiliul de conciliere al tinerilor din județul Mureș (Birtalan Istvan).

    La Expoziţia AGROmania vor fi organizate şi o serie de workshop-uri, degustări de produse, precum şi un târg de produse locale. Programul complet al Târgului AGROmania îl găsiți la http://www.agro-mania.ro/home/program-agromania/

     


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată