Culturi profitabileFuraje, seminţe, îngrăşăminteIMPORTANTŞtiri agricoleViaţa la ţară

Kronstadt – soiul românesc de goji omologat de pepiniera Goji Bio Brașov

Goji Bio Brașov, cel mai mare producator de Goji din România a înregistrat de curând la ISTIS, propriul soi de Goji denumit “Kronstadt”. Compania, existentă pe piață încă din 2012, a reușit performanța de a selecționa și aclimatiza o specie exotică ca Goji și a o transforma într-o plantă românească.

O muncă susținută a specialiștilor noștri, de aproape 5 ani, a făcut posibilă această realizare. Nu știu dacă mai există în acest moment în România o altă pepinieră autorizată care să fi avut aceleași rezultate. Întregul proces a avut loc în plantațiile deținute de noi pentru a avea acces permanent la material genetic pentru testare”, a declarat Adrian Nicolae, fondatorul brandului Goji Bio Brașov.

Activitatea noastra a debutat prin înființarea primei plantații de Goji certificate Bio din România (2014), ce se întinde pe 2.5 ha, situată în județul Brașov și a culminat prin certificarea Bio a pepinierei (2017). Rezultatele unice, încă, la noi în țară, s-au datorat unei bune organizări și asocierii cu specialiști din toate domeniile, care ne-au sprijinit la fiecare pas”, a completat Nicolae Adrian.

Cum fructul de Goji este tot mai căutat în magazinele de specialitate, iar numărul cultivatorilor interesați de această cultură s-a mărit, pepiniera de Goji brașoveană a ajutat la înființarea majorității culturilor certificate de Goji din România, astfel încât, conform spuselor acestora, peste 800 de cultivatori utilizează deja tehnologia de cultură oferită de Goji Bio Brașov.

Nu știu cum procedează alții, dar noi ne asumăm o responsabilitate față de colaboratorii noștri, astfel încât în 2018 am reușit să creăm premizele înființării singurului centru de colectare al fructelor de Goji din România. Acesta funcționează deja cu rezultate foarte bune și se adresează celor ce utilizează tehnologia noastră de cultură”, declară Nicolae Adrian.

Brandul Goji Bio Brașov nu reprezintă doar componenta de comercializare a materialului săditor certificat ci și administrarea a două plantații pe suprafețe extinse în Brașov și Ialomița. De fapt, plantatia din Brasov, Codlea, se întinde pe 2,5 ha și este realizată la cele mai înalte standarde de cerințe și calitate, model ce poate fi aplicat și replicat în orice regiune.

Pepiniera deținută de aceștia se întinde pe 1,3 ha în aceeași locație și produce anual peste 80.000 de arbuști de Goji CERTIFICAT și C.A.C, utilizând multiplicarea în vitro sau semințe și butași atent selectionați din plantațiile proprii.

Furnizorii de materiale și servicii utilizați în plantația/pepiniera din Codlea au fost selecționați cu atenție astfel încât au fost alese soluțiile tehnice cele mai bune la prețurile cele mai mici. Garanția lucrărilor este una extinsă, iar acest lucru recomandăm tuturor celor ce doresc să realizeze o cultură de Goji. Ne mândrim că am realizat ceva ce poate fi un model de afacere pentru cei interesați de Goji și ne asigurăm constant de calitatea servicilor oferite acestora”, a mai spus Adrian Nicolae, fondatorul brandului Goji Bio Brașov.

Goji Bio Brașov, cel mai important producător de Goji, oferă celor interesați material săditor certificat din singura pepinieră Goji certificată Bio din țară, consultanță specializată și desfacerea producției obținute în culturile proprii.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Daca mai vorbim de soiuri de goji chinezesti dupa atatia ani de la aparitia Goji in Romania, este trist. Cei preocupati de acest subiect au reusit aclimatizarea la zona noastra de ani buni. Ceea ce am facut noi, la Brasov, am selectionat niste campioni goji, la productivitate, dezvoltare si rezistenta pe care i-am trimis spre testare… cum plantele trecusera deja printr-o selectie si au fost inmultite prin butasi, se poate considera ca am trimis la testare o planta romaneasca, aclimatizata. Bineintelesc ca vor avea variatii in dezvoltare in functie de zona in care vor fi cultivate, dar acestea vor fi reduse daca respecta tehnologia de cultura.

  2. E nevoie de un soi de goji rezistent la căldură, la temperaturi de 35 grade și peste. Soiurile chinezești suferă și merg prost în sudul și vestul țării. Dar acest soi e puțin probabil să fie creat la Brașov, mai degrabă la Craiova sau Timișoara.

Scrie un comentariu