Comerţ alimentarŞtiri agricole

AMRCR salută decizia Guvernului de a reduce TVA la produsele bio, montane și tradiționale

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) salută decizia executivului de a reduce TVA-ul pentru produsele alimentare bio, montane și tradiționale. Așa cum Agrointeligența – AGROINTEL.RO anunța încă de săptămâna trecută că se pregătește o reducere de TVA, iată că Guvernul a adoptat marți – 14 mai, ordonanţa de urgenţă care reglementează reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% în cazul produselor alimentare bio, montane, şi tradiţionale, autorizate de Ministerul Agriculturii.

”Membrii AMRCR apreciază că această măsură este atât în beneficiul consumatorilor, în favoarea agenților economici care operează în acest sector, precum și în sprijinul dezvoltării și consolidării comunităților rurale din România.

AMRCR militează pentru alimentația sănătoasă și susține eforturile actorilor economici și instituționali din România de a dezvolta producția și comerțul în această direcție.

În acest sens, recunoaștem demersurile întreprinse de Asociația Bio România, de Federația Producătorilor de Produse Tradiționale și de Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc, precum și sprijinul și deschiderea manifestate de Guvern, Ministerul Agriculturii și Ministerul Finanțelor.

Subliniem că această colaborare a putut fi remarcată și în contextul dezbaterilor parlamentare referitoare la promovarea și susținerea unor noi modalități de  promovare a certificării voluntare a calității produselor alimentare”, se arată în comunicatul de presă al AMRCR.

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR – este o asociație profesională, constituită în 2003, care reprezintă retailul modern din România, domeniul preponderent alimentar fiind reprezentat de următoarele companii: Auchan, Cora, Carrefour, Kaufland, Lidl, Penny, Profi, Mega Image, Metro, Selgros.

AMRCR este membră a Confederației Patronale “Concordia” și a “EuroCommerce“ – organizația retailului modern la nivel comunitar.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!