• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CUM AJUNGEȚI LA TÂRGUL AGROMANIA! Evenimentul are loc LÂNGĂ TÂRGU MUREȘ, sâmbătă și duminică, pe 18 și 19 MAI!

    Ramona Dascălu -

    Fermieri din toată țara, așteptați în acest weekend la Expoziția Agricolă AGROmania, de lângă Târgu Mureș. Pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli care doresc să participe la eveniment, organizatorii, Mónika Kozma din partea Fundației Pro Economica și Birtalan Istvan, din partea Consiliului de Conciliere a Tinerilor din județul Mureș, au avut grijă să facă cunoscută, într-un mod cât mai explicit, locația exactă unde se va desfășura târgul.

    Cum ajungi la Târgul AGROmania

    Târgul AGROmania se va ține la Dumbrăvioara, un sat din comuna Ernei, județul Mureș, care se află la doar 14 kilometri de Târgu Mureș, o distanță ce poate fi parcursă cu mașina într-un interval de 15 minute. Pentru cei care vin însă din țară și nu sunt familiarizați cu împrejurimile județului Mureș, organizatorii au făcut cunoscute, pe pagina de Facebook a evenimentului, coordonatele expoziției AGROmania: „DJ153B, 547217 Dumbrăvioara, Romania
    Latitude: 46.645145 | Longitude: 24.624821”.

    Vedeți și: PROGRAMUL TÂRGULUI AGROMANIA, 18-19 MAI 2019

    Intrarea la AGROmania este GRATUITĂ

    Prima ediție a târgului AGROmania vine cu surprize mari. Directorul executiv al Fundaţiei Pro Economica și totodată și organizatorul evenimentului, Mónika Kozma, a anunțat că atât expozanții, cât și vizitatorii au acces gratuit la târg.

    Mulțumim încă o dată sponsorilor principali – Azomureș, IRUM și UBM Feed România – pentru posibilitatea de a reuși să aibă acces gratuit și expozanții și vizitatorii acestui târg”, a declarat Mónika Kozma. Cei care vor veni să viziteze expoziția agricolă cu siguranță nu se vor plictisi dat fiind faptul că evenimentul va fi unul complet din toate punctele de vedere: „Avem în jur de 120 de expozanți, sunt mai multe categorii, sunt producători locali, autohtoni, de alimente sau de fel de fel de produse agricole, sunt distribuitori de produse agricole, utilaje, dar tot așa având sediul sau firma în județul Mureș, deci noi, așa cum am zis, am prioritizat, am ales să prezentăm valorile mureșene, deci mai mult de 80% din cei înregistrați localnici, din județul Mureș, ceea ce mi se pare că arată de fapt puterea agriculturii din județul nostru. Am reușim să organizăm un târg local cu interes național. Deci, o să avem expozanți din fiecare categorie, deasta am încercat să spunem așa că de la A la Z, o să avem o expoziție de animale, un food court, unde sunt și degustări, deci o să putem să arătăm care sunt alimentele de calitate produse în județul Mureș, și aici putem vorbi și despre Telemeaua de Ibănești, dar și de alte firme mari și producători din Mureș„, a mai spus Mónika Kozma în cadrul conferinței Pro Economica.

    Președintele executiv al Fundației Pro Economica susține că era nevoie de un astfel de eveniment în județul Mureș, care să adune la un loc cumpărătorii și vânzătorii din acest domeniu al agriculturii, mai ales că în această zonă a țării există foarte multe valori în acest sens: „Fundația Pro Economica împreună cu Consiliul Tinerilor din județul Mureș au avut intenția de a organiza un eveniment în cadrul căruia putem prezenta valorile județului Mureș în ceea ce privește domeniul agriculturii, mai ales că avem niște valori care și pe plan național sunt deja importante și în cadrul economic, și în cadrul social. Pe lângă asta, am avut intenția de a crea un forum, un loc unde fermierii locali, și nu numai, să aibă posibilitatea de a strânge niște date și informații utile pentru activitatea lor în domeniul agriculturii și să se uite la tehnologiile noi, să aibă acces la informațiile date de către producători din acest domeniu, deci, de fapt, să facem legătura între cumpărătorii din domeniul agriculturii cu vânzătorii din domeniul acesta. Pe această cale aș dori să mulțumesc celor care s-au înscris, expozanților care ne-au acordat încredere la prima ediție a acestui târg„, a declarat aceasta.

    Expoziția Agricolă AGROmania, o solicitare a fermierilor din județul Mureș

    Și președintele Consiliului de Conciliere a Tinerilor din județul Mureș, Birtalan Istvan, a reiterat faptul că acest târg a luat ființă din dorința fermierilor de a se întâlni în același loc: „Noi, Consiliul de conciliere a tinerilor din județul Mureș, în urmă cu trei ani am început să organizăm și să creăm o platformă cu numele Academia Agrară pentru tinerii fermieri din județul Mureș, și nu numai. Anul trecut am ajuns la a șasea ediție, și fermierii, prietenii noștri fiind și ei fermieri, au întrebat dacă o să dezvoltăm ideea aceasta, dacă o să facem o platformă mai mare, unde să putem să ne întâlnim mai mulți fermieri din mai multe județe, și de aici a pornit ideea noastră, și din acest punct de vedere o să organizăm în cadrul expoziției o Academie Agrară, cu informațiile cele mai noi din domeniul agricol„.

    Porțile târgului AGROmania, de la Dumbrăvioara, județul Mureș, se vor deschide sâmbătă, pe data de 18 mai, începând cu orele 10:00. În ambele zile ale târgului, atât sâmbătă – 18 mai, cât și duminică – 19 mai, cei intersați pot vizita expoziția în intervalul orar 10:00 – 19:00.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till