Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ȘEF APIA ANUNȚĂ CINE SUNT FERMIERII CARE ÎȘI PIERD SUBVENȚIA DIN ACEST AN!

Femierii își pierd subvenția APIA din acest an! Producătorii agricoli sunt așteptați la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) chiar și după încheierea campaniei pentru primirea cererii unice pentru subvenții. Potrivit directorului executiv al APIA Satu Mare, Virgil Dragoș, fermierii au la dispoziție 26 de zile să se prezinte pentru clarificări dacă au fost notificați că în cererea lor s-au identificat neconcordanţe sau suprapuneri de suprafeţe.

”Fermierii, începând cu 16 mai şi până pe 31 mai, pot face o serie de modificări în formularele depuse în termen. Se pot modifica suprafeţe, culturi, efective de animale ş.a. Practic pe 15 mai s-a încheiat o primă etapă în ceea ce priveşte subvenţiile aferente anului 2019. În perioada 1 – 10 iunie, se pot depune modificări, sub rezerva penalizării de 1%/zi de întârziere. La verificarea dosarelor de către funcţionarii APIA, dacă se găsesc neconcordanţe, suprapuneri de suprafeţe, fermierii sunt notificaţi, iar în 26 de zile trebuie să se prezinte la APIA pentru clarificări. Dacă nu se prezintă, funcţionarii exclud de la plată suprafeţele neclare spre exemplu”, a arătat directorul APIA, potrivit www.informatia-zilei.ro.

Acesta a precizat că peste aproximativ două săptămâni o să se stabilească la nivel naţional eşantioanele de control pentru control clasic şi pentru teledetecţie. Vor urma apoi controalele pe teren.

Verificările în teren a fermierilor incluşi în eşantioanele de control trebuie să se finalizeze până pe 15 septembrie, pentru ca apoi să se întocmească rapoartele de control şi să se introducă în baza de date. Respectarea acestui termen poate asigura posibilitatea începerii plăţii avansului din 16 octombrie pentru fermierii eligibili în anul în curs.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!