• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FERMIERII, REPLICĂ PE MĂSURĂ pentru DEPUTATUL MITRALIERĂ CARE LE-A CERUT SUBVENȚIILE ÎNAPOI!

    agrointeligenta.ro -

    Reacție tăioasă a unui lider din agricultură după ce deputatul Cătălin Rădulescu, a sugerat luni, după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare și după pierderea zdrobitoare a alegerilor, ca medicii să dea înapoi măririle de salarii și apoi să plece din țară și chiar fermierii să înapoieze subvențiile plătite de actualul Guvern.

    Declarația revoltătoare a liderului PSD a strârnit un val de reacții negative în rândul fermierilor și distribuiri masive în mediul online după ce Agrointeligența-AGROINTEL.RO a făcut-o publică.

    Președintele Federaţiei Naţionale PRO AGRO, Emil Dumitru, a avut de asemenea o reacție vehementă și a cerut public ministrului agriculturii, Petre Daea, prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO să explice fermierilor de ce un coleg de partid tratează agricultorii în funcție de opțiunile de vot. Mai mult, Emil Dumitru îi cere deputatului Cătălin Rădulescu să își ceară scuze agricultorilor români.

    ”Am văzut că un om politic care vrea să se erijeze într-un lider de opinie se pricepe la mai multe domenii, inclusiv la agricultură, și leagă subvenția fermierilor din România de activitatea politică și incompetența acutualei guvernări. Lucrul acesta nu ar trebui să se lege sub nicio formă, el ar trebui să își ceară scuze și public ministrul agriculturii ar trebui să explice fermierilor de ce un coleg de partid tratează agricultorii în funcție de opțiunile de vot. Este inadmisibil ce s-a afirmat în spațiul public despre diminuarea fermierilor români cei care nu au avut aceeași opțiune politică și cred eu că acest lucru nu ar trebui să rămână nesancționat fie și pentru simplu fapt că fermierul român primește subvenția pentru că este un drept al lui ca statut de fermier european, România a aderat la Uniunea Europeană și de aceea primim subvenții europene. Acești bani nu îi dă nici PSD-ul, nici alt partid ci sunt, repet, un drept al fermierilor europeni și cum agricultorii noștri fac parte din marea familie europeană primesc acești bani. Motiv pentru care am simțit nevoia să fac această declarație publică și să taxez astfel de derapaje ale unui individ care nu are niciun fel de merit legat de agricultura României și de performanța fermierilor noștri”, a declarat Emil Dumitru pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO. 

    Liderul fermierilor din PRO AGRO a subliniat că mai degrabă ar trebui să îi ceară cetățenii deputatului Rădulescu banii pentru activitatea din Parlament pentru că este plătit din fonduri publice și trebuie să facă politici publice pentru interesul general al cetățeanului din România și nu să trateze fermierii sau alți cetățeni în funcție de opțiunile politice.

    ”Este o rușine de declarație care nu face cinste sub nicio formă unui om politic care se află pe băncile Parlamentului României și aștept scuze publice din partea acestui domn pentru că nu are niciun drept să vorbească despre subvenția agricolă pe care au dat-o funcționarii din România în baza Politicii Agricole Comune (PAC) și a unor drepturi pe care din fericire pentru noi le-am câștigat pentru că suntem țară membră a UE. Să îi fie rușine și aștept o reacție a colegului dumnealui de partid, domnul ministru Petre Daea, care ar trebui să explice cum se poate întâmpla ca un coleg de partid din conducere să facă astfel de afirmații jignitoare la adresa fermierilor români”, a mai spus Emil Dumitru, care este și fermier la rândul său.

    Mai mult acesta a ținut să reamintească faptul că schemele de plăți sunt stabilite prin PAC și nu le face actuala guvernare. ”Plățile sunt făcute de orice partid care se perindă la guvernare și nu putem să acceptăm astfel de declarații care sunt ofensatoare la adresa fermierilor. Nu a adus nimeni banii de acasă, nici domnul Rădulescu, nici domnul Daea ci sunt fondurile care se cuvin fermierilor români de la UE”, a conchis președintele Pro Agro.

    Ieșirea deputatului PSD, val de reacții pe pagina Agrointeligența-AGROINTEL.RO

    Cititorii fermieri ai Agrointeligența-AGROINTEL.RO l-au taxat dur pe  parlamentarul PSD. ”Dar pe dumnealui nu îl întreaba nimeni cum si-a facut averea cred că cineva ar trebui să ia toti mafioții din partidul hoților la bani mărunți și să îi trimită după conducătorul lor, acolo unde le este locul”, spune Angela Nădejde.

    ”Da ce voi ați considerat că banii pentru fermieri, medici ,le-ai dat pentru voturi? Ia dați voi pensiile speciale și salariile nesimtite inapoi”, a comentat Emeric Dul.

    Ce-ai făcut nene, ai adus cumva bani de la tine să plătești salarii, pensii și subvenții, nu ați împrumutat bani cu dobândă să faceți acest lucru? Cine plătește aceste împrumuturi, PSD sau noi?”, spune Costache Ioan, alt cititor al Agrointeligența-AGROINTEL.RO. 

    ”Subvențiile se dau din 2007. Și sunt de la UE (în cea mai mare parte ). Nu au fost și nu sunt date de PSD sau vreun alt partid. Sunt un drept al fermierilor”, completează Adrian Ilie.

    ”Să ceară banii înapoi când o sa vină să stea în genunchii muncind pământul sau să dea la lopată și să facă curat la vaci”, opinează Pruteanu Cornel.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români