• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EXCLUSIV. Mandatul lui Petre Daea, în analiză la PSD! Alexandru Stănescu, favorit pentru șefia MADR!

    agrointeligenta.ro -

    Mandatul de ministru al lui Petre Daea, în analiză! Noua conducere a PSD urmează să decidă dacă Daea va mai rămâne la șefia MADR după ce în ultima perioadă acesta a părut mai preocupat de a-l susține exclusiv pe Liviu Dragnea decât de a fi alături de fermieri. În plus, Petre Daea s-ar fi îndepărtat de programul de guvernare care a rămas susținut numai prin Parlament. Astfel, între cei care vor supune analizei mandatului Daea este Paul Stănescu, noul președinte executiv al PSD după arestarea lui Liviu Dragnea.

    Analiza mandatului lui Petre Daea va avea loc într-o ședință de partid. Conform surselor agenției Clever News Center, ministrul Agriculturii ar putea fi înlocuit miercuri sau joi, după această reuniune din interiorul PSD. Cel care ar putea să preia portofoliul de la MADR ar fi actualul președinte al Comisiei pentru agricultură, Alexandru Stănescu, fratele fostului vicepremier.

    Petre Daea a ajuns ministru la propunerea familiei Stănescu, dar pe parcursul mandatului i-a trădat fără ezitare pe aceștia și a trecut în barca lui Liviu Dragnea.

    Mandatul de ministru al lui Petre Daea se poate termina în această săptămână. Ministrului Agriculturii i se reproșează de noua conducere a PSD că a fost preocupat mai mult să-l sprijine pe Liviu Dragnea până în ultima zi înaintea condamnării, ministrul apărând alături de liderul PSD inclusiv la emisiunile Viața Satului de pe TVR, și a fost mai puțin interesat de problemele fermierilor.

    Activitatea lui Petre Daea va fi analizată în această săptămână la partid, în biroul de conducere a partidului cu mandatul acestuia pe masă. Sunt șanse foarte mari să fie înlocuit pentru că inclusiv imaginea fermierilor, a oamenilor de la țară a fost că Daea acționa doar în interesul fostului președinte și nu prea era interesat de nevoile satului românesc. Vom vedea ce va fi”, a declarat un lider local social-democrat. Acesta ne-a mai spus, că ședința în care Petre Daea riscă să-și piardă mandatul va avea loc mâine sau joi. Materialul este realizat de agenția Clever News Center (clevernews.ro).

    Daea, o posibilă ultimă apariție ca ministrul

    Până la judecata din partid, Daea a apărut astăzi ca ministru al Agriculturii la un eveniment important. Astăzi a avut loc reuniunea informală a miniștrilor agriculturii din Uniunea Europeană. Adunarea miniștrilor europeni s-a ținut loc la Palatul Parlamentului și a fost prezidat de Petre Daea. La reuniunea informală au luat parte miniștri pentru Agricultură și Pescuit din statele membre UE, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, alte personalități din domeniu.

    Am încercat să-l contactăm pe Petre Daea, însă până în acest moment nu ne-a răspuns. Un colaborator de-al său de la Ministerul Agriculturii ne-a transmis că ”ar fi o prostie să fie schimbat Daea, că este cel mai iubit ministru PSD”.

    Judecat de cei pe care i-a trădat

    Paul Stănescu, cel care va avea un rol decisiv în decizia privind mandatului lui Petre Daea, este cel care l-a propulsat pe acesta în fruntea ministerului. Reamintim că g4media.ro a publicat în octombrie 2018 un material (https://www.g4media.ro/exclusiv-cum-au-devenit-rivali-liviu-dragnea-si-paul-stanescu.html) prin care publicația făcea o analiză a taberelor din agricultură. În articol, se preciza că Daea a fost sprijinit mereu de Paul Stănescu, doar că Daea și-a trădat primii susținători. Paul Stănescu a fost contactat pentru a ne preciza dacă are de gând să ceară înlocuirea ministrului de la Agricultură. Acesta nu a dorit să răspundă nici la apelurile trimise, nici la sms-urile pe care i le-am transmis.

    Alexandru Stănescu i-ar putea lua locul lui Daea

    Clever News Center a aflat din PSD că în cazul în care Petre Daea va fi sacrificat, el va fi înlocuit cu Alexandru Stănescu. Alexandru Stănescu este deputat și este, chiar, președintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputaților, fiind apreciat ca fiind o persoană neconflictuală, un bun comunicator și inițiatorul a foarte multe măsuri legislative benefice agriculturii. În plus, deputatul Stănescu are o relație bună atât cu fermierii, cât și cu colegii din partid și cu cei din instituțiile subordonate MADR.

    Am luat legătura cu Alexandru Stănescu, pentru a-l întreba dacă este interesat de postul de ministru sau dacă i s-a propus acest lucru. Deputatul nu a dorit să comenteze subiectul.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale