Ştiri agricole

EUROPARLAMENTAR, MESAJ PENTRU DAEA: DOMNULE MINISTRU, DISPUNEȚI MĂSURI DE SPRIJIN pentru CEI AFECTAȚI DE INUNDAȚII!

Reacție promptă direct de la Bruxelles după ce Agrointeligența-AGROINTEL.RO a lansat o campanie de umanitară de a veni în ajutorul gospodarilor dintr-un sat prahovean, Lăpoșel, unde viitura a măturat vinerea trecută agoniseala mai multor familii din localitate. Eurodeputatul Daniel Buda i-a cerut public ministrului agriculturii, Petre Daea, să se deplaseze de îndată în localitatea afectată pentru a vedea la fața locului consecințele inundațiilor și să dispună de urgență măsuri de sprijin pentru familiile care au fost grav afectate de viituri.

Campania electorală a trecut, domnule Daea, dar nu uitați că problemele rămân! Tragedia din localitatea Lăpoșel, județul Prahova a fost definită de specialiști ca un „cod roșu” al naturii, însă din păcate, absența oricăror măsuri de sprijin din partea coaliției PSD-ALDE, demonstrează că România este sub „cod roșu” a incapacității guvernului de a gestiona rapid astfel de crize. Publicația Agrointeligența a prezentat drama unei comunități de români care au pierdut în câteva minute agoniseala de o viață. Locuințele a 10 familii din localitatea Lăpoșel, județul Prahova au fost grav afectate de inundațiile care au avut loc pe 31 mai când râul Cricovul Sărat, unul de mici dimensiuni în mod normal, a atins cote alarmante sub furia unui Cod Roșu de inundații. Toată munca, de la culturi agricole și livezi la animale, furaje și case a fost îngropată în ape”, a arătat eurodeputatul pe pagina personală de Facebook.

Daniel Buda îi reamintește ministrului că printre responsabilitățile acestuia se află și gestionarea consecințelor inundațiilor. ”Domnule Daea, vizitele în târguri și ferme sunt binevenite în activitatea de ministru al Agriculturii, însă nu sunt și suficiente, dată fiind dimensiunea sectorului agricol. Nu uitați că în mod vremelnic aveți responsabilitatea gestionării consecințelor inundațiilor împreună cu Ministerul Apelor și Pădurilor. Românii au demonstrat din nou că sunt solidari, iar familiile din localitatea Lăpoșel au primit haine și mâncare după tragedie. Însă aceștia nu mai au acoperiș deasupra capului, apele le-au înghițit terenurile, animalele, toată agoniseala de-o viață. Guvernanții PSD-ALDE nu pot să asiste impasibili la drama românilor. Vă solicit public, domnule ministru Daea, să vă deplasați de îndată în localitatea Lăpoșel pentru a vedea la fața locului consecințele inundațiilor și să dispuneți de urgență măsuri de sprijin pentru familiile care au fost grav afectate de inundații!”, a conchis europarlamentarul român.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO face un apel către toți cei care pot sprijini familiile din Lăpoșel afectate de inundații. Dacă doriți și puteți da o mână de ajutor, un sprijin oricât de mic oamenilor din Lăpoșel, vă rugăm să nu stați pe gânduri. Sunați-ne la numărul de telefon 0744.311.359, contactați-ne pe Facebook sau prin email [email protected] Fiți alături de oamenii din Lăpoșel, ajutați-i să reclădească veșnicia satului lor!

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!