• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Evolus, fungicidul-vedetă de la Corteva, revine pe piață

  Oana Timar -

  Un produs celebru, apreciat de fermieri, revine pe piață! După ce anul trecut, stocurile pentru fungicidul Evolus au fost limitate și nu toți agricultorii au putut să cumpere cantitățile de care aveau nevoie, un oficial al companiei Corteva a anunțat în exclusivitate pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că Evolus va fi disponibil din nou pentru toți fermierii!

  Anunțul despre revenirea în forță a fungicidului Evolus a fost făcut în cadrul celui mai recent eveniment din seria ”Zilele Super Farmer” organizat de compania RodBun la Vădeni, județul Brăila. Culturile din loturi demonstrative au arătat de-a dreptul spectaculos, iar genetica din portofoliul RodBun a beneficiat și de tratamente de calitate, precum fungicidul-vedetă de la Corteva.

  ”Noi anul acesta aici am folosit fungicidul Evolus. Este un fungicid care a făcut carieră în România, poate cel mai utilizat fungicid în tratamentul 1 al culturilor de cereale păioase. Din păcate am lipsit cu el din piață anul acesta, revenim începând de anul viitor și vrem să revenim în forță întrucât și astăzi grupele de fermieri care ne-au vizitat la stand ne-au reproșat că nu am avut Evolus”, a declarat Cosmin Ciobotaru, Sales Manager Corteva, în studioul Agrointeligența de la ”Zilele Super Farmer Rodbun”.

  Cosmin Ciobotaru (dreapta) a discutat cu fermierii veniți la evenimentul RodBun de la Vădeni, Brăila

  Potrivit reprezentantului Corteva, la loturile RodBun s-a aplicat Evolus din stocurile companiei furnizoare de inputuri, însă începând cu campania de vânzări din toamnă, cantitățile necesare din fungicidul-vedetă vor fi disponibile pentru toți distribuitorii și fermierii.

  Fungicidul Evolus este un produs din portofoliul companiei Corteva Agriscience ce conține trei substanțe active: 40 g/l proquinazid + 160 g/l tebuconazol + 320 g/l procloraz. Este un fungicid sistemic complex cu acţiune preventivă, curativă și eradicantă, iar protecția asigurată de tratamentul cu Evolus este de lungă durată, între 6 și 8 săptămâni de la aplicare. Flexibil în aplicare, fungicidul poate fi aplicat pe toată perioada de vegetaţie, iar modul de acţiune diferit al celor trei substanţe active elimină riscul de apariţie a fungilor patogeni rezistenţi.

  Bolile pe care le combate Evolus la grâu și la orz includ: făinarea, septorioza, ruginile, sfâșierea frunzelor și pătarea brună. Cu Evolus cele mai bune rezultate se obțin când produsul este aplicat înainte de producerea infecţiei și apariţia bolilor în cultură. La grâu se poate aplica de la începutul alungirii paiului (stadiul de creștere BBCH 30) până la începutul înfloririi (stadiul de creștere 49-59) și poate fi inclus în programele pentru controlul bolilor cu unu sau două tratamente. Se aplică întotdeauna în funcţie de presiunea de infecţie, preferabil preventiv sau la apariţia primelor simptome. Numărul maxim de tratamente este de două pe an, iar volumul se soluție necesar este de 200-400 l/ha, cu doza recomandată la păioade se 0,75-1 litru la hectar. Doza maximă se recomandă în condiţii de infecție puternică la densități mari ale culturii sau în cazul aplicării pentru controlul bolilor la spic.


  Te-ar mai putea interesa

  O uriașă fermă de porci a intrat în faliment. Investitorii au pierdut zeci de milioane de euro Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi Micii fermieri – sprijin de 37.000 de euro pe fermă. Decizia, la nivel european

  Ultimele știri

  Plata ajutorului de 25 lei/familia de albine. Termenul oficial privind virarea banilor în conturi Plafonare de preț pentru fermierii care dețin tractoare și alte mașini agricole Auchan aduce în prim plan importanța agriculturii regenerative și a decarbonizării la prima ediție Climate Supplier Event