• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 20 DECEMBRIE – TERMEN PENTRU FERMIERII CARE AU CERUT AJUTOR DE STAT!

  agrointeligenta.ro -

  Termen pentru fermierii care au cerut ajutor de stat! Fermierii mai au termen până pe 20 decembrie să devină eligibili pentru ajutorul de stat acordat pentru tomate. Concret, pentru fermierii care au depus deja cererile perioada limită până la care pot valorifica roșiile este de 20 decembrie, inclusiv.

  Fermierii au avut termen să se înscrie în program pentru Ciclul II de producție până pe 15 septembrie iar pentru perioada de valorificare termenul final este de 20 decembrie. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, pentru Ciclul I s-au primit 15.337 de cereri de înscriere în program, numărul acestora fiind în creștere față de anul 2017, când au beneficiat de acest sprijin peste 8.000 fermieri și față de 2018, când numărul total al beneficiarilor a fost de 15.712 pentru ambele cicluri de producție.

  Producătorii agricoli din România sunt susținuți, printr-un program guvernamental, începând cu anul 2017, să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă.

  Reamintim că pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

  -să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripționată „Program susținere tomate, 2019” și să menționeze numărul cererii depuse pentru obținerea finanțării;
  -să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp și să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției; -să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate în anul de cerere;
  -să valorifice producția în perioadele ianuarie-15 iunie inclusiv, și/sau noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

  Scopul Programului de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii este realizarea unei producții cantitative și calitative pentru a eficientiza exploatația prin capitalizare, în vederea dezvoltării unui management eficient al acesteia. În același timp, programul răspunde dorinței consumatorului de a avea acces la produse proaspete în perioada rece a anului.

  Noul Guvern va continua programul

  Subvenția de stat pentru tomate în sere și solarii va fi achitată și anul viitor în cuantum de 3000 de euro pe hectar. Ca și până acum, schema de sprijin va di derulată prin Direcțiile Agricole Județene unde fermierii depun cererile, documentele cerute, aceeași instituție făcând și controalele și plata ulterioară a sprijinului.

  Potrivit unei hotărâri publicate pe pagina Ministerului Agriculturii, programul va continua și anul viitor iar valoarea sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 14.248,8 lei/beneficiar/an, care reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an, la cursul de schimb de 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2019!

  În anul 2020, schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, pentru susținerea produsului tomate în spații protejate.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris în premieră aici cum puteți lua banii în 2020: Subvenția la roșii, 3000 de euro în 2020. Decizia Guvernului pentru ajutorul de minimis

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Calendarul APIA pentru plata subvențiilor în luna august! Subvenții APIA 2020: Listele cu fermierii intrați la control în fiecare județ! Furie în legumicultură! Fermierii cer MADR să achite 3.000 euro la Tomata, așa cum s-a aprobat inițial programul!

  Ultimele știri

  Ghiță Ciobanul: De ieri sunt președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor prin decizia membrilor fondatori! După Dan Petrescu, şi oierul Ioan Suciu și-a anunțat candidatura la Primărie! O cultură agricolă din România a fost puternic afectată de prăbușirea prețului la petrol!

  Căutare în articole