• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Document de la Bruxelles: Implicarea autorităților române în stoparea PPA, ineficientă și insuficientă

    Ramona Dascălu -

    Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) semnalează, din nou, că implicarea autorităților desemnate să stopeze evoluția Pestei Porcine Africane (PPA) în România este insuficientă și ineficientă, se arată într-un comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Asociația s-a adresat și oficialilor din domeniul sănătății animale de la Comisia Europeană, solicitând analiza situației fermelor comerciale de creșterea porcilor și adoptarea de măsuri de relaxare a interdicțiilor de
    mișcare a porcilor și cărnii de porc, aplicate în mod excesiv în România și care afectează grav piața națională.

    Răspunsul Comisiei Europene (document anexat – extras) menționează foarte clar că misiunile de audit, desfășurate în perioada 2017-2019, au identificat riscuri mari de transmitere a PPA din România către alte state membre UE datorate măsurilor insuficiente și ineficiente luate de autorități pentru exploatațiile non-comerciale / gospodăriile populației cu privire la:

    ”Poate, după încheierea mandatului autorităților române la președinția rotativă a UE, autoritățile responsabile vor dedica timp și problemei extrem de grave a evoluției virusului PPA în România„, arată oficialii APCPR.

    Înfloresc importurile de carne de porc

    Până atunci, după cum rezultă din statistici, producția de carne de porc din România a scăzut cu 7% în trim. I 2019 față de aceeași perioadă a anului trecut, înflorește importul, care a crescut cu 17% raportat la aceeași perioadă a anului trecut, și sunt afectați angajații din fermele comerciale și consumatorii.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români