• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tone de carne din zonă cu pestă porcină din Ungaria, au ajuns în România

    agrointeligenta.ro -

    Tone de carne adusă ilegal dintr-o zonă cu pestă porcină africană, au ajuns în depozitele şi în magazinele din România. Astfel, vineri, s-a aflat că în mai multe depozite şi magazine din Bucureşti şi Timiş s-au descoperit cantităţi uriaşe de carne de porc, adusă din zone cu pestă, din Ungaria.

    Este vorba de 1.868 de kilograme de carne neconformă au fost găsite în Timiş, şi 239 în Bucureşti. Autorităţile nu dezvăluie nici numele distribuitorilor, nici pe cel al magazinelor, şi nici nu ştiu dacă marfa ilegală a ajuns şi-n alte locuri.

    Carnea ar fi fost pusă la vânzare într-un magazin cu produse tradiţionale ungureşti, după ce a fost adusă dintr-o zonă cu restricţii din Ungaria. Produsele erau reetichetate şi apoi puse pe raft.

    Mai exact, carnea avea o ştampilă hexagonală, ceea ce înseamnă că a fost transportată ilegal din Ungaria, fiind destinată doar consumului intern. Doar produsele care au o ştampilă ovală pot fi şi exportate, potrivit legii.

    Riscul nu este de îmbolnăvire, ci de răspândire a virusului, care a provoacat deja pagube economice uriaşe la noi în ţară.

    Inspectorii ANSVSA fac acum controale în toată ţara pentru a vedea dacă mai sunt şi alte magazine în care a ajuns carnea neconformă.

    Sursa: observatortv.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Prețul cerealelor e sub presiune din cauza recoltelor. Fermierii, forțați să vândă mai ieftin Cea mai ieftină piață din România. Top 15 orașe cu cele mai mici prețuri la legume Liliana Piron explică cum se va aplica degresivitatea la subvențiile APIA: ”Tot ce depășește 100.000 de euro se va opri la 61.250 de euro”

    Ultimele știri

    Ce prevede raportul adoptat de Parlamentul European despre subvențiile fermierilor Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR!