• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De ce este DK Exception cel mai bine vândut hibrid de rapiță din România

    agrointeligenta.ro -

    Cel mai bine vândut hibrid de rapiță din România se regăsește în portofoliul Dekalb. Este vorba despre DK Exception, o rapiță cu ictoric care a dovedit că stabilitatea, rezistența la scuturare și producțiile-record sunt elementele pe care fermierii le caută atunci când mizează pe oleaginoasa-regină.

    DK Exception. Un hibrid care valorifică la maximum fertilizarea

    DK Exception, unul dintre cei mai vechi hibrizi din portofoliul Dekalb, are o cotă impresionantă de piață, fiind cel mai bine vândut hibrid la momentul de față din România, conform studiilor realizate atât anul trecut, cât și acum 2 ani. Este un hibrid extrem de stabil, cu o particularitate aparte față de restul hibrizilor din piață: ne referim la consumul de azot. Acest hibrid vine din punct de vedere genetic ameliorat pentru a avea un consum optim de azot. Unii au înțeles total greșit că la DK Exception trebuie să diminuăm doza de azot, ceea ce e total fals. DK Exception este hibridul care valorifică oricât îi dăm să mănânce, un hibrid dintr-o grupă de maturitate semitimpurie„, ne-a explicat Corneliu Costa, reprezentant tehnic Dekalb, care este secretul din spatele producțiilor mari pe care fermierii le obțin mult mai ușor cu acest hibrid.

    Capacitatea de a valorifica la maximum fertilizarea se regăsește în producțiile pe care le aduce hibridul de la Dekalb. “Recomand fermierilor DK Exception datorită potențialului genetic de producție foarte ridicat și stabilitatea pe care o are în diverse areale de cultură. De asemenea, pachetul agronomic al hibridului mai include toleranța foarte bună la scuturare și la ger, în plus, primăvara, are un restart excelent în vegetație. Este un hibrid în care am încredere datorită pachetului agronomic foarte bun și care, în 2018, la concursul Dekalb “Generația 6 T”, a urcat pe podium cu producție de 5.500 kg la hectar. Trebuie să amintesc şi de recordul de producţie din 2017, unde acest hibrid a reuşit o producţie de 6.040 kg, în Teleorman. DK Exception este hibridul care poate aduce profit fermierilor, chiar și în sezoanele mai dificile”, spune Hermina Fota, reprezent pentru vânzările Dekalb în județele Gorj, Mehedinți și Dolj.

    Din punct de vedere al toleranței hibridului la factorii de stres, DK Exception trece peste iarnă fără probleme. ”Având o toleranță sporită la temperaturile scăzute, totodată, este hibridul care reușește să treacă peste perioada de secetă și acest lucru se valorifică prin producția ridicată pe care ne-o va da la recoltat. Este pretabil în orice fel de mediu de cultură din România și pentru toate zonele de cultură din România”, ne-a vorbit reprezentantul Dekalb Corneliu Costa.

    Toleranța la scuturare este una din caractesticile de bază ale acestui hibrid Dekalb. ”Faptul ca DK Exception are o producție stabilă și ridicată ne face să fim încrezători că și în următorii ani el va fi în top 3 cei mai vânduți hibrizi din România„, apreciază Corneliu Costa.

    Densitatea recomandată la semănatul rapiței DK Exception este între 35-45 plante pe mp, astfel încât să fie maximizată capacitatea de ramificație. Această rapiță are o productivitate ridicată chiar şi în situațiile în care cantitatea de azot este limitată (fertilizare reglementată prin legi/condiții climatice). ”Pe fondul acestei caracteristici, nu recomandăm reducerea dozei de azot/ha. Este recomandat să se aplice regulatori de creștere în toamnă și în primăvară pentru optimizarea arhitecturii plantei”, mai arată specialiștii Dekalb.

    Tratament cu Acceleron la sămânța de DK Exception

    De subliniat că din această toamnă, sămânța de DK Exception beneficiază de tratamentul cu Acceleron, o combinație exclusivă de tratament pentru semințe care conţine produse biologice și ingrediente chimice. Aceste soluții integrate protejează recolta de boli şi dăunători, îmbunătățeşte uniformitatea culturii și vigoarea plantei şi maximizează potențialul de producţie.

    Ce producții s-au obținut cu DK Exception în rețeua de testare Dekalb și loturi comerciale


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului