• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alege hibrizii performanți de rapiță InVigor®. Veți fi bucuros că i-ați cultivat

    agrointeligenta.ro -

    Succesul culturii de rapiță se decide încă din toamnă. De aceea, trebuie să acordați atenție tuturor etapelor tehnologice. Iar prima este alegerea hibridului potrivit. Nu este foarte simplu, dar nici extraordinar de complicat.

    Cum alegeți hibridul potrivit pentru ferma dumneavoastră

    În primul rând, trebuie să cunoașteți bine condițiile din fermă: tipul de sol, microclima specifică regiunii, rezerva de buruieni din sol și posibilii agenți patogeni specifici zonei, capacitatea tehnologică și financiară a fermei și, nu în ultimul rând, obiectivele de recoltă și profitabilitate pe care vreți să le atingeți în sezonul următor.

    În funcție de toate acestea, veți alege parametrii de calitate pentru semințele de rapiță. Trebui să știți că aceștia sunt reglementați din punct de vedere legal, în ceea ce privește procentul de germinație a semințelor și masa a o mie de boabe măsurată în grame (MMB). În funcție de acești parametri veți putea calcula numărul de plante pe hectar (densitatea). Ceilalți parametri pe care-i puteți lua în calcul în alegerea hibridului potrivit de rapiță sunt: vigoarea timpurie, rezistența la iernare, momentul înfloritului, înălțimea plantei, rezistența la frângere, maturitatea, conținutul de ulei, conținutul de glucozinolați și rezistența la anumite boli, precum putregaiul negru.

    Portofoliul de semințe de rapiță InVigor®

    BASF, una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de produse pentru protecția plantelor, a introdus pe piața din România renumitul brand global InVigor®, o marcă de semințe de rapiță extrem de apreciată. Hibrizii de rapiță InVigor® sunt o sursă constantă de recolte productive de rapiță, ridicând în mod continuu standardele după care se evaluează calitatea semințelor de rapiță. Gama InVigor® cuprinde atât hibrizi convenționali de rapiță, cât și hibrizi Clearfield®.

    Semințele de rapiță InVigor® au o istorie de peste 23 de ani de rezultate remarcabile. Îi caracterizează productivitatea foarte ridicată, stabilitatea producției și mai ales adaptabilitatea la nevoile fermierilor. Beneficiile sunt însă mult mai numeroase. Hibrizii de rapiță InVigor® sunt pregătiți pentru o tehnologie de vârf, fapt ce-i plasează în topul alegerilor fermierilor care-și doresc performanțe excepționale de la cultura de rapiță.

    Iată caracteristicile principale ale hibrizilor de rapiță InVigor®, de la BASF:

    Hibrizi InVigor® de tip Clearfield®
    InVigor InV1166CL este un hibrid Clearfield® de rapiță de toamnă, bine adaptat la agroclimatul din România, cu o foarte bună vigoare timpurie, toleranță bună la iernare. Acest hibrid conține gena Rlm7, care-i conferă o bună rezistență la Phoma. InV1166CL are un conținut ridicat de ulei și rezistență mare la frângere. Va fi întotdeauna un câmp pentru a cultiva hibridul de rapiță InVigor InV1166CL.
    InVigor InV1266CL este un hibrid de tip Clearfield® de rapiță de toamnă, ce oferă producții foarte mari. Este bine adaptat unor condiții diverse de agromediu, rezistând cu succes la temperaturile mici și vremea severă din timpul iernii. Acest hibrid Clearfield® conține gena Rlm7, care-i conferă o bună toleranță la Phoma. Bineînțeles, hibridul are și un conținut ridical de ulei

    Hibrizi InVigor® convenționali
    InVigor 1022 este un hibrid nou de rapiță convențională, mediu spre semitardiv, ce oferă producții ridicate și în special stabile. Este bine adaptat la climatul din România și are o toleranță bună la Phoma.
    InVigor 1165 este un hibrid convențional de rapiță, robust, cu potențial mare de producție, pe care veți fi bucuroși că l-ați cultivat. Densitatea recomandată este de 45-50 de plante/mp. Hibridul se dezvoltă rapid în primele stadii de creștere, oferind rezistență crescut la iernare și o foarte bună rezistență la putregaiul negru.

    Descoperiți pachetele promoționale BASF pentru rapița convențională sau Clearfield și profitați acum de reduceri semnificative pentru succesul culturii dumneavoastră. Compania BASF a creat soluții complete pentru cultura de rapiță, care cuprind, în funcție de caz, atât semințe, cât și gama completă de produse pentru protecția plantelor. Pachetele sunt configurate pentru o suprafață de 20 de hectare de rapiță.

    Portofoliul companiei BASF cuprinde și alți hibrizi de rapiță cunoscuți, din care puteți alege semințele adecvate condițiilor dumneavoastră din fermă și obiectivelor pe care doriți să le atingeți.
    Elmer CL este un hibrid de rapiță, de tip Clearfield®, cu maturitate timpurie. Hibridul Elmer CL are o bună toleranță la ger, vigoare timpurie și oferă producții ridicate. Densitatea recomandată este de 50 de plante/m2.
    Jenifer este un hibrid de rapiță cu performanțe de producție excelente. Hibridul Jenifer este semitimpuriu și are o rezistență foarte bună la iernare. Plantele au talie înaltă și o bună rezistență la frângere, iar semințele au un indice MMB foarte mare.
    Jumper este hibrid de rapiță premiat 3 ani la rând pentru cantitatea si calitatea conținutului de ulei. Cultivând hibridul Jumper, aveți garanția că veți obține recolte mari, cu o valoarea nutrițională foarte bună. Totodată, plantele rezistă bine la iernare, rezistă excelent la frângere și oferă un MMB foarte ridicat.
    Puncher este un hibrid de rapiță convențională, cu potențial mare de producție. Avantajul său este toleranța foarte bună la Phoma (putregaiul negru al rapiței). Hibridul Puncher are un conținut foarte ridicat de ulei și oferă totodată o rezistență excelentă la cădere. Densitatea recomandată este de 50 plante /m2.
    Safer este un hibrid de rapiță bine adaptat la condițiile climatice din România. Hibridul oferă producții ridicate, stabile și un conținut foarte ridicat de ulei. Safer poate fi semănat devreme sau târziu. Densitatea recomandată este de 50 plante /m2. Rezistă foarte bine la iernare și la atacul putregaiului cenușiu.

    Pentru mai multe informații tehnice și detalii despre hibrizii de rapiță BASF sau soluțiile de protecție pentru cultura de rapiță, vă rugăm să contactați un reprezentant de vânzări al diviziei BASF Agricultural Solutions Romania.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine! Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor Markus Kamieth este noul CEO al BASF