• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tenorul Vlad Miriță s-a apucat de agricultură: ”Împreună cu părinții mei, am o fermă lângă Târgoviște”

    agrointeligenta.ro -

    Solist al Operei Naționale din București, tenorul Vlad Miriță, are, de ceva timp, o nouă preocupare pe care o împarte cu părinții săi. Originar din Târgoviște, Miriță și familia sa au construit o mică fermă la marginea orașului.

    Dezvăluirea a fost făcută public în cadrul unei emisiuni de rețete culinare de la Digi24, dar fanii care îi urmăresc lui Vlad Miriță postările pe rețelele de socializare știau deja de această ipostază nouă a tenorului. Fermier cu acte în regulă, Vlad Miriță recunoaște că cea mai mare parte a muncii la fermă o fac părinții săi, dar că și el îi ajută când se află acasă și, mai mult, acest nou stil de viață l-a făcut să realizeze cât de importantă este o nutriție cu alimente sănătoase.

    vlad mirita cu calul„La ţară am o mică fermă. Părinţii mei se ocupă de ea. Eu am avut norocul să copilăresc la ţară, aşa că mâncarea de acolo este cea mai bună. Acum câţiva ani, cam 12, cred, părinţii mei au cumpărat un teren în Târgovişte şi uşor, uşor şi-au construit acolo o fermă. La început au avut doar păsări, dar acum am adăugat la microferma părinţilor mei şi patru porci mangaliţa. Am 40 de raţe leşeşti. Am un medic veterinar cu care mă sfătuiesc şi vreau să iau şi capre pentru fermă. Eu mă duc din ce în ce mai des acasă şi văd cât de frumos este să păstrezi legătura cu pământul, cu animalele din ogradă, cu ceea ce creşti şi mănânci”, a povestit Miriță.

    closca cu puiSolistul a adus la emisiune chiar un pui crescut la ferma sa. Bine jumulită de mama sa, pasărea a fost numai bună pentru a se pregăti, în fața camerelor, o supă de țară. „De un an şi jumătate am devenit foarte atent la alimentaţie. Am început să studiez, să mă documentez despre alimente, despre animalele pe care le mâncăm noi şi ce mănâncă ele. Şi tot de un an şi jumătate, nu mai iau mâncare din supermarket. Sunt în Bucureşti de 12 ani, dacă nu şi mai bine, şi când veneam la şcoală veneam cu plasele pline de mâncare. În perioada aceea, nu îmi doream foarte mult mâncarea de acasă. Vroiam, mai degrabă, să mănânc la restaurant. Acum însă, m-am întors la acel obicei. Îmi trimite mama mâncare gătită de acasă”, a mai spus Miriță. personal-c-bigSursa foto: Facebook.com


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români