• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Directorul Casei de Comerț ”Unirea” a recunoscut interesul pentru terenurile din Băneasa

    Marian Buhociu -

    Una dintre țintele Casei de Comerț Agroalimentar ”Unirea”, companie de stat înființată la inițiativa ministrului Petre Daea, a fost să administreze un teren de 30 de hectare din zona Băneasa.

    Adrian Izvoranu, directorul Casei de Comerț Agroalimentar ”Unirea”, a recunoscut pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că societatea de stat pe care o conduce a avut în vedere să preia, măcar ca administrare, terenurile din Băneasa ale Academiei de Studii Agricole și Silvice. Este vorba de o suprafață de 30 de hectare vânată de mult timp de rechini imobiliari, așa cum ne-au decarat reprezentanți ai Academiei.

    A fost vorba doar despre o administrare a acelor terenuri, nimic mai mult”, ne-a răspuns Adrian Izvoranu atunci când a fost intrebat de Agrointeligența – AGROINTEL.RO dacă societatea de stat pe care o conduce mai este interesată de terenurile din Băneasa. ”Era vorba despre administrarea unor terenuri care acum stau nefolosite și pe care cresc niște bălării de toată frumusețea”, a mai completat Izvoranu pe un ton ironic.

    Citiți și: CUM SE APĂRĂ MINISTERUL AGRICULTURII ÎN SCANDALUL TERENULUI DE LA BĂNEASA!

    Publicația G4media.ro a dezvăluit în luna aprilie că Ministerul Agriculturii intenționează să ia terenul de 30 de hectare din Băneasa de la Universitatea de Științe Agricole printr-o ordonanță de urgență, au declarat atunci pentru G4Media.ro surse din minister. Potrivit acestora, ministrul Daea vrea să construiască la marginea Capitalei un mare centru expozițional, administrat de compania de stat care se va ocupa de înființarea Aprozarelor.

    Citiți și: G4MEDIA.RO: AFACEREA APROZARUL. MIZA: 30 DE HECTARE DE TEREN ÎN BĂNEASA! 

    Daea a negat varianta OUG, dar după ce a fos pus în fața unor dovezică aceste discuții există, ministrul a confirmat că există doar ”discuții de cafea” referitoare la terenul din Băneasa.

    Șeful de la ”Unirea”, șeful de cabinet al ministrului Petre Daea

    În luna martie, în timpul unei videoconferințe cu șefii direcțiilor județene de agricultură, Petre Daea a anunțat că șeful casei de comerț este Adrian Izvoranu. Acesta nu este nimeni altul decât unul dintre oamenii de bază ministrului Petre Daea, chiar șeful de cabinet al acestuia. Din declarația de avere a lui Izvoranu nu reiese că are vreo proprietate înainte să ajungă la Ministerul Agriculturii. Acesta se prezenta în ultimii ani ca director general în cadrul Confederației Patronală a Industriei, Serviciilor şi Comerţului din România (CPISC). Publicația curentul.ro susținea că această asociație ar fi doar un nume pe hârtie, pentru că Izvoranu nu are niciun subaltern.

    Proiectul lui Dragnea și al lui Daea

    Casa Română de Comerț Agroalimentar “Unirea” este probabil ultimul proiect născut de Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, și Petre Daea, ministrul Agriculturii, și a plecat de dorința exprimată de fostul șef al PSD de a crea o rețea de aprozare. ”Am intrat în Uniunea Europeană, foarte bine, dar nu suntem obligați să mâncăm absolut toate E-urile, adică de ce am fi obligați? Poate reușim să facem ca produsele agricole să se prelucreze mai mult în România, că noi suntem într-o situație foarte frumoasă, se recoltează grâul și cum se întoarce grâul nostru? Napolitane, biscuiți, pâine congelată. Noi luăm pe grâu atât și plătim atât când vine napolitana atât. Noi nu mai suntem în stare să facem napolitane, că suntem proști? Adică suntem leneși, nici vorbă, leneșul e Iohannis, nu noi”, declara în urmă cu trei luni Liviu Dragnea.

    Așa cum ne-au explicat reprezentanți din cadrul Ministerului Agriculturii, reînființarea aprozarelor a fost o variantă analizată de minister de la începutul lui 2018. A fost o dorință a ministrului Daea, care a cerut un fel de analiză de oportunitate, așa cum ni s-a transmis de la Ministerul Agriculturii. S-a trecut la fapte cu ocazia manifestărilor Centenarului În Ședința Guvernului de pe 29 noiembrie 2018, desfășurată la Alba Iulia, a fost aprobată înființarea Casei Române de Comerț Agroalimentar “Unirea”, în contextul aniversării centenare a Marii Uniri a României.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români