Ştiri agricole

Băiețel de un an și 7 luni, călcat din greșeală cu tractorul de tatăl lui

Fermieri, aveți mare grijă atunci când folosiți utilaje în gospodărie, și sunt copii prin preajmă, întrucât se pot întâmpla mari tragedii! În județul Suceava, o clipă de neatenție a făcut ca un tată să-și strivească propriul copil cu TAF-ul (Tractor Articulat Forestier) pe care îl folosea pentru nivelarea curții.

Un copil de numai un an și șapte luni și-a pierdut viața după ce a fost strivit de TAF-ul condus chiar de tatăl său. Tragedia s-a petrecut ieri dimineață într-o familie din satul Dârmoxa, orașul Broșteni,județul Suceava.

Tatăl copilului, un bărbat de 24 de ani, nivela cu un TAF curtea gospodăriei, când din casă au ieșit băiețelul de un an și șapte luni și mama acestuia. La un moment dat, copilul a scăpat din mâinile femeii de 20 de ani și s-a îndreptat în grabă spre utilajul forestier condus de tatăl său. Bărbatul nu a putut evita accidentul și copilul a fost strivit de roțile TAF-ului.

Părinții bebelușului au solicitat ajutor medical și până în comuna Panaci aceștia l-au transportat pe copil cu mașina. De acolo, a fost preluat de un echipaj al ambulanței Vatra Dornei și transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

La unitatea medicală s-a stabilit diagnosticul de traumatism cranio cerebral acut, constatându-se decesul copilului. Trupul neînsuflețit al micuțului a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!