Creșterea animalelorŞtiri agricole

Imaginile neputinței în curtea unui gospodar lăsat fără porci: ”Gata! S-a terminat!”

VEZI GALERIA | 10 POZE

Imaginile groazei în curtea unui gospodar din comuna Rast, județul Dolj! Toți porcii crescătorului, de la mic la mare, au fost sacrificați de autorități.

Pozele cu porcii uciși au fost postate chiar de proprietarul animalelor Teodor-George Vlădoi pe pagina sa de Facebook. În scurt timp, imaginile au devenit virale, oamenii alegând să distribuie postarea pentru a afla cât mai multă lume cu câtă cruzime sunt sacrificate bietele animale.

Nici comentariile nu au întârziat să apară, oamenii manifestându-și dezgustul pentru modul brutal în care autoritățile sanitar-veterinare sacrifică porcii din gospodării.

“Ce oameni cruzi, ce bestii! Cum să omori în așa hal niște animale? Cum sa împrăștii sânge peste tot în jur? Nu e posibil așa ceva! Trebuie să fii criminal să poți face așa ceva! Cei care ați făcut asta să fiți loviți și umpluți de sânge până muriți, la fel ca acești purceluși! Dacă pesta asta e contagioasă precum se spune, de ce se ucid în modul acesta porcii? Asta înseamnă la voi măsuri de igienă? Animalelor!!!”, este mesajul transmis de Alexandra-Maria Enoiu autorităților responsabile de măcelul din satul doljean Rast.

“Este strigător la cer, au făcut analize să dovedească că sunt bolnavi? Păcat de munca omului, își bat joc, dacă știau cum se creȘte un animal nu cred că se îndurau să-i sacrifice fără un motiv anume”, scrie și Mary Mariana.

“Doamne, ce măcel!”, este reacția unui alt utilzator Facebook.

Se pare că porcii omului nu erau bolnavi, dar dat fiind faptul că în sat a fost descoperit un focar de pestă porcină, autoritățile au luat decizia de a eutanasia toate suinele din satul Rast, județul Dolj.

Potrivit ultimei actualizări a situației privind evoluția pestei porcine africane, dată publicității ieri, 20 august, de către ANSVSA, în județul Dolj la ora actuală sunt active 133 de focare în gospodăriile populației și 11 cazuri la mistreți.

 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!