• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Zoltan Haller, ACVBR-SIM: ”Vom lansa un brand propriu al Asociației Bălțata Românească”

    Ramona Dascălu -

    Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental (ACVBR-SIM) se pregătește intens pentru participarea la târgul Agromalim de la Arad, care se va desfășura în perioada 12-15 septembrie. Crescătorii de Bălțată Românească care vor călca pragul târgului vor avea parte de foarte multe informații utile, dar și de premii consistente, precum vizite la ferme din Austria.

    Zoltan Haller, membru fondator al Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească de tip Siemmental, a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că în acest an la Târgul Agromalim nu vor fi prezente animale. Potrivit acestuia, ACVBR SIM va încerca să suplinească lipsa animalelor cu foarte multe prezentări și informații complete pentru fermierii prezenți la târg.

    „Anul acesta la Agromalim nu se va participa cu animale, având în vedere restricțiile impuse de către DSVSA. Sigur că este un ușor neajuns, dar vom veni cu niște evenimente deosebite, cu prezentări atât despre ameliorare, cât și despre echipamente, produșii obținuți din taurii pe care îi are asociația, desfacerea produselor din Bălțată Românească, și aici mă refer la desfacere de carne, animale vii, produse lactate”, a spus Zoltan Haller.

    Sloganul sub care Asociația Bălțată Românească va participa anul acesta la târgul Agromalim este „Zootehnie – un concept integrat”.

    „Sub acest slogan vom dori să pornim de la genetică, ameliorare, tehnologie, proces tehnologic, desfacere, promovare, absolut tot. Vom avea inclusiv furajare, deci vor fi prezentări care țin de furajarea vacilor de lapte, furajarea vacilor de carne. O să fie o parte de tehnologie, o persoană specializată va face o prezentare pe acest subiect și va vorbi despre rolul tehnologiei în ziua de astăzi, care sunt avantajele, ce presupune. Noi venim cu soluții de finanțare pe care le oferim fermierilor, practic un pachet întreg. Vom avea și o parte de soluții, care aduc plus valoare în ferme, și aici mă refer la abatorul contaneirizat, soluții de procesare lapte, echipamente care ușurează munca în ferme și cresc randamentul, urmând ca fiecare fermier în parte să analizeze și să vadă dacă are sau nu nevoie de aceste lucruri pe care asociație le prezintă. Fermierii pot afla orice tip de informație doresc, inclusiv despre subvențiile la vaca Bălțată Românească atât de lapte, cât și de carne”, a declarat Zoltan Haller, membru fondator al ACVBR SIM.

    Va fi lansat un brand propriu al asociației

    Cu ocazia participării la târgul de la Arad, asociația va lansa și un brand propriu.

    „Vom lansa un brand propriu al asociației sub care, în perioada următoare, vom porni niște servicii către membrii asociației. Ideea generală a acestui brand face referire la Bălțată Românească – produse românești”, a dezvăluit Zoltan Haller.

    Nici invitații de toate felurile nu vor lipsi pe parcursul celor patru zile de târg: „Îi vom avea drept invitați pe cei de IBNA (Institutul NaȚional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală). De asemenea, majoritatea organizațiilor de COP vor fi prezente. Vom avea prezentări și din partea ANZ-ului, prezentări care țin de ameliorare, de rezultatele acestei munci care din 2011 a fost prelută de către asociațiile care conduc registrele genealogice, respectiv societățile de ameliorare. Practic, nici nu se va simți că nu vor fi animalele acolo pe viu. Oricum, animalele vor fi prezentate, atât taurii de Bălțată Românească, de la care se colectează material seminal, precum și produșii din taurii respectivi. O să fie destul de interesant și lumea o să aibă ce să analizeze, să vadă, să comenteze”.

    Premii consistente oferite de Asociația Bălțata Românească la târgul Agromalim

    Pe lângă toate aceste informații folositoare pe care fermierii le vor primi pe parcursul zilelor de târg, crescătorii de Bălțată Românească vor avea șansa să câștige și premii, și nu orice fel de premii, ci vizite în ferme și în unități de procesare lapte și carne din Austria.

    „În cadrul celor 4 zile de expoziție o să fie concursuri cu premii, premii care constau într-o vizită tematică în Austria, în ferme din Austria și în unități de procesare lapte și carne. Vor fi 18 fericiți fermieri care la o dată comunicată ulterior, probabil în noiembrie anul acesta sau în martie anul viitor. Ei vor putea vizita inclusiv o școală agricolă, specializată atât pe vegetal cât și pe zootehnie, unde vor putea vedea ce înseamnă fermă-școală, cât de dedicați și interesați sunt copiii care învață la acea instituție. Acolo practic există o continuitate în a preda de la populația îmbătrânită la cea tânără această meserie de a fi fermier și de a deveni un fermier nou, fermier tânăr, care folosește tehnologie de ultimă oră. Asta ne dorim și noi, ca și organizație, să transmitem cât mai multe informații către membrii noștri, ca și ei să poată, dacă vor dori desigur, să fie în pas cu ceilalți fermieri din alte țări”, a mai spus Zoltan Haller.

    Nici ceilalți crescători de Bălțată prezenți la târg nu vor pleca cu mâna goală acasă: „În plus față de aceste premii mari, vor mai fi încă 18 premii de diferite valori. Consursul va fi pe principiul întrebare-răspuns, deci dacă s-a pus o întrebare și s-a răspuns corect se primește premiul, deci e foarte simplu”.

    Pentru a putea participa la concurs fermierii trebuie să îndeplinească două condiții, și anume: să fie înscriși în Controlul Oficial al Performanțelor la lapte și în Registrul Genealogic al rasei Bălțată Românească.


    Te-ar mai putea interesa

    O nouă subvenție APIA de 50 euro/hectar, la plată din acest an Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință Bursa cerealelor la final de an. Prețuri pentru tona de grâu și de porumb

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă