• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo pentru luna septembrie

    agrointeligenta.ro -

    Meteorologii au făcut publică prognoza meteo pentru luna septembrie, anunțând că vom avea o vară lungă și că vremea caldă se va menține până în luna octombrie. Vremea se va menţine caldă până spre mijlocul lunii septembrie, când este posibil să se atingă 31 de grade în sudul ţării, a anunţat TVR.

    Centrul european de prognoză pe termen mediu din Anglia, de la Reading, citat de TVR, estimează că şi luna viitoare va fi mai cald decât în mod normal. Toamna adevărată va veni, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani, spre începutul lunii octombrie.

    Vremea se va menţine caldă până spre mijlocul lunii septembrie, iar finalul lunii aduce valori maxime şi minime ce se vor încadra între 19 şi 6 grade Celsius. Este probabil ca şi după 15 septembrie să avem o vreme călduroasă, cu temperaturi de 30-31 de grade.

    Şi în octombrie va fi cald, dar spre sfârşitul lunii temperaturile vor scădea. Vremea se va mai răci în noiembrie, iar începând cu mijlocul lunii vom avea şi minime de 0 grade Celsius, dar şi ploi.

    Nici în următoarele zile nu scăpăm de caniculă. Vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară la amiază în sud-vestul teritoriului. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi izolat va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

    Prognoza meteo pentru duminică, 1 septembrie

    Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea și numai izolat, după-amiaza și seara, în zona de munte, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral și 34 de grade, local, în vestul și in sudul țării, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în Dealurile de Vest.

    Prognoza meteo pentru luni, 2 septembrie

    Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în regiunile sudice. Cerul va fi variabil și doar izolat, în zona de munte, după-amiaza și seara vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral și 35 de grade în zonele de câmpie, mai ales din sudul țării, iar cele minime se vor situa între 8 grade și 22 de grade.

    Prognoza meteo pentru marți, 3 septembrie

    Vremea se va menține călduroasă, local caniculară la amiază în sudul și sud-estul țării, iar în restul teritoriului valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil și, mai ales după-amiaza și noaptea, local în est, nord-vest și în zona de munte și pe arii mai restrânse în centru, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, posibil, grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 36 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei și cele mai ridicate în Lunca Dunării. Temperaturile minime se vor situa între 10 și 22 de grade.

    Prognoza meteo pentru miercuri, 4 septembrie

    Vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sudice, unde se va menține, local, călduroasă. Cerul va avea înnorări în nord-vestul, centrul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice. În rest, cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei. Temperaturile minime se vor situa între 9 și 22 de grade.

    Prognoza meteo pentru joi-vineri, intervalul 5-6 septembrie

    Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată, mai ales în regiunile sudice. Local și temporar, vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se seamănă semințele de roșii Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Șeful de la Agricultură – anunț în Parlament despre plata subvențiilor APIA

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte