Creșterea animalelorŞtiri agricoleViaţa la ţară

Director DSVSA: Se mai dau despăgubuiri numai la cei cu exploatații înregistrate și cu porcii crotaliați!

Așa cum Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă anunța în urmă cu câteva zile, micii crescători de suine au fost tăiați de pe lista de despăgubiri în masacrul pestei porcine africane. Un director de DSVSA anunță că despăgubirile se mai acordă numai dacă sunt întrunite două condiții: exploatația agricolă să fie înregistrată sanitar-veterinar, iar porcii să fie crotaliați.

”Ca și procedură din punctul acesta de vedere, ținând cont de Manualul operațional în ceea ce înseamnă pesta porcină și planul de măsuri se poate lua decizia, la nivelul centrului local de combatere a bolilor în situația în care apar mai multe focare într-o localitate, de ucidere preventivă a întregului efectiv existent, ca și măsură de eradicare a bolii să nu se mai răspândească în localitățile învecinate. Ca și modalitate de despăgubire, este foarte important ca acei proprietari de animale să aibă exploatația înregistrată și în același timp, suinele să fie crotaliate, identificate. Dacă nu sunt crotaliați și nu există exploatație înregistrată sanitar-veterinar cu acel CNP, din păcate nu vor fi despăgubiți”, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul DSVSA Caraş-Severin, Dorin Imbrea.

Conform acestuia, o comisie formată din reprezentanţi ai primăriei localităţii respective, ai direcţiei sanitar-veterinare, oficiului pentru reproducţie animală şi agriculturii, evaluează exemplarele ucise şi în funcţie de preţul pieţei stabilesc valoarea fiecărui exemplar.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!