Ştiri agricoleVremea

Vin ploile, vremea se răcește. Cod galben de la ANM, emis pentru 16 județe

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, marți – 3 septembrie, o alertă cod galben de ploi și vijelii valabilă pentru zilele de 3 şi 4 septembrie în aproape jumătate de țară.

Astfel, în intervalul 3 septembrie, ora 13.00 – 4 septembrie, ora 10.00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

De asemenea, de mâine, 4 septembrie, ora 10:00 va intra în vigoare și o informare meteo privind cantități însemnate de apă, intensificări ale vântului și răcire, care va expira mâine noapte la ora 23:00.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și sud-estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.Temporar vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h.

Vremea se va răci, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale.

se află în vigoare și o informare meteo 04 septembrie, ora 10.00 – 04 septembrie, ora 23.00. De asemenea, în ziua de 4 septembrie, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și sud-estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!