• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Porci uriași în China. Chinezii cresc suine de peste 500 de kilograme

    agrointeligenta.ro -

    Chinezii cresc porci uriași pentru a recupera pierderile cauzate de Pesta Porcină Africană (PPA), boală ce a făcut ravagii în China unde, potrivit unor estimări, a redus la jumătatea efectivele de porcine ale țării. În consecință Guvernul chinez a cerut crescătorilor să găsească o soluție pentru a acoperi necesarul de carne cerut de populație!

    La o fermă dintr-o regiune sudică a Chinei, trăiește un porc gigant care cântărește cât un urs polar. Animalul care ajunge la o jumătate de tonă face parte dintr-un efectiv cu specimene testate și înmulțite pentru a deveni porci gigantici. La abator, unii dintre ei pot fi vânduți pentru sume mai mari de 10.000 yuani (1.399$), adică de trei ori mai mari decât venitul disponibil pe lună, în Nanning, capitala provinciei Guangxi, locul unde se află crescătorului acestei rase.

    Potrivit www.bloomberg.com, porcii crescuți de fermierul Pang Cong ar putea reprezenta un exemplu de dus la extrem al lucrurilor pe care crescătorii sunt dispuși să le facă pentru a acoperi problema lipsei de carne de porc din țară, ideea conform căreia mai mult este mai bine s-a răspândit în China, locul unde se consumă cea mai multă carne de porc din lume.

    ”Vrem să îi creștem cât de mari putem”, a spus Zhao Hailin un crescător de porci din regiune.

    Și marii producători încearcă să mărească greutatea medie a animalelor

    Prețurile mari pentru carnea de porc din provincia nord-estică Jilin împinge fermierii să crească porcii pentru a atinge o greutate de 175-200 de kg, mai mare decât cea normală de 125 kg.

    Tendința nu se limitează numai la micii producători. Producătorii majori  de proteine din China, inclusiv Wens Foodstuffs Group Co. cel mai important crescător din țară, Cofco Meat Holdings Ltd., și Beijing Dabeinong Technology Group Co., spun că încearcă să mărească greutatea medie a animalelor. ”Fermele mari se concentrează asupra creșterii cu cel puțin 14%”, a spus Lin Guofa, analist la o firmă de agricultură. 

    Greutatea medie a porcilor la sacrificare la unele ferme de mari dimensiuni a urcat până la 140 de kilograme, comparativ cu aproximativ 110 kilograme în mod normal, a mai spus Lin. Această creștere ar putea spori profiturile cu mai mult de 30%, a mai completat el.

    Rasa gigantică este crescută într-o perioadă disperată pentru China. După pesta porcină africană, care decimat efectivele de porci ale națiunii, aducând-o la jumătate după unele estimări, prețurile cărnii de porc au ajuns la un nivel record, determinând guvernul să le solicite fermierilor să stimuleze crească producția pentru a tempera inflația.  Prețurile  la carnea de porc din China au crescut cu peste 70% în acest an, în timp ce stocurile de porci au scăzut cu 39% în august comparativ cu anul trecut în aceeași perioadă.

    Vicepremierul chinez Hu Chunhua a avertizat că aprovizionarea cu carne de porc va fi „extrem de severă” până în prima jumătate a anului 2020. China se va confrunta cu o penurie de carne de porc de 10 milioane de tone în acest an, mai mult decât ceea ce este disponibil în comerțul global, ceea ce înseamnă că trebuie să crească producția pe plan intern, a spus el.

    În timpul unei vizite recente în provinciile majore care sunt cunoscute pentru creșterea animalelor, Hu a cerut să se reia urgent producția de porci cât mai curând posibil, având ca obiectiv să revină la nivelurile normale anul viitor.

    Cu toate acestea, mulți fermieri încă suferă de pe urma pierderilor cauzate de PPA  și sunt preocupați de recuperarea și refacerea efectivelor pierdute.  De asemenea, prețurile scroafelor au crescut din cauza crizei din piață ceea ce face ca refacerea efectivelor să devină mai costisitoare. Creșterea dimensiunii porcilor pe care îi dețin deja poate fi următorul pas.


    Te-ar mai putea interesa

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!

    Ultimele știri

    Florin Constantin, AGXecutive, despre mediul de agribusiness în 2025: ”Companiile sunt mai precaute” Fermierii, convocați la MADR. Ministrul Barbu – primele ședințe de lucru din acest an cu liderii asociațiilor Fermă din Teleorman, prădată! Hoții au furat sistemele GPS de pe tractoare