Ştiri agricoleViaţa la ţară

Pesta porcină africană se apropie de județul neatins până acum de acest virus

Chiar dacă până la această oră nu a fost confirmat niciun caz de pestă porcină la nivelul județului Sibiu, autoritățile au instituit stare de alertă permanentă din cauza focarelor existente în județele limitrofe.

Prefectura Sibiu a anunțat ieri, joi – 5 septembrie, instituirea stării de alertă permanentă la nivelul județului din cauza focarelor de pestă porcină înregistrate în județele limitrofe.

”În județul Sibiu nu au fost înregistrate cazuri de pestă porcină africană, dar s-a instituit starea de alertă permanentă deoarece există focare în județele limitrofe”, se menționează în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Contactat de Știri de Sibiu, Șerban Țichindelean, directorul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Sibiu nu a putut să ofere nicio informație suplimentară, nici măcar data la care s-a instituit starea de alertă, pe motiv că este ”în ședință”. Mai mult, se pare că angajații DSVSA Sibiu nici nu au auzit de instituirea unei astfel de alerte la nivel județean.

Anunțul public privitor la starea de alertă permanentă instituită la nivelul județului Sibiu a fost făcut joi, după ce prefectul județului Maria Minea a convocat în ședință extraordinară membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor din județ.

În urma ședinței, s-a aprobat Planul suplimentar de măsuri pentru prevenirea și combaterea Pestei Porcine Africane în efectivele de porcine și mistreți de pe teritoriul județului Sibiu. Prevederile acestuia vor fi transmise de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu tuturor Unităților Locale de Sprijin din județ, precum și proprietarilor/administratorilor de fonduri de vânătoare de stat și private din județul Sibiu.

 


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!