• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Syngenta – primul loc la grupa celor mai cultivați hibrizi din România

    agrointeligenta.ro -

    Compania Syngenta a reușit la Ziua Porumbului 2019 să obțină producția de pe Locul I la cea mai vândută grupă de hibrizi. Reușita este una cu o mare greutate întrucât acești hibrizi sunt cei mai bine vânduți în România, acoperind anual peste 1 milion de hectare din totalul suprafeței semănate cu porumb.

    Ziua Porumbului 2019 a avut loc pe 12 septembrie, la Orezu, în județul Ialomița, la ferma Elsit a lui Nicolae Sitaru. Ajuns la cea de-a X-a ediție, evenimentul anual a reunit 10 producători de semințe, fiecare putând intra în competiție cu 6 hibrizi pe care dorește să îi prezinte fermierilor în condițiile de cultură de la ferma din Ialomița.

    ”Ca în fiecare an, Syngenta s-a prezentat anul acesta cu 6 hibrizi de porumb din diferite grupe FAO. Suntem o prezență constantă și pentru noi constanța și stabilitatea sunt lucruri importante, pentru că este deja al doilea an consecutiv în care hibrizii Syngenta, în grupele de maturitate de la 300 la 400 FAO se poziționează pe primul loc. Spun asta pentru că este un segment de piață foarte important pentru noi, sunt un milion de hectare cultivate în Romania cu hibrizi din aceste grupe FAO”, ne-a declarat Sergiu Staicu, director general Syngenta România & Republica Moldova.

    Infinite, hibridul care va scrie istorie pentru Syngenta

    Hibridul care a reușit să își adjudece o poziția strategică în piață este Infinite. Nu este încă un nume cu care fermierii să fie familiarizați pentru că până acum acest porumb s-a aflat în loturi cu nume de cod și va intra abia din această toamnă în oferta de semințe a companiei Syngenta. Producția și cum a arătat acest porumb în câmp îl va face însă cu siguranță un hibrid ce va cântări foarte bine și la vânzări.

    ”Am obținut acest prim loc cu un hibrid nou, intensiv, numele lui este Infinite – aici a fost prezentat sub un nume de cod, dar fermierii din Romania îl vor regăsi sub numele de Infinite în oferta Syngenta 2020. Noi ca și companie ne mândrim cu stabilitatea geneticii noastre, astfel că pe lângă hibridul de pe primul loc avem încă un hibrid în Top 5 la Ziua Porumbului din acest an. Este același hibrid care și anul trecut a fost în Top 5 în aceeași grupă de maturitate: Premeo, un hibrid din categoria Artezian, concept pe care Syngenta l-a lansat în Romania cu câțiva ani în urmă, o umbrela sub care vom continua să venim și în anii viitori cu noi hibrizi”, a subliniat Sergiu Staicu.

    În afară de discuția despre producții, la standul Syngenta s-a vorbit despre adaptabilitatea hibrizilor de porumb din piață. ”Vedem cu toții condițiile schimbătoare agroclimatice. Vedem cu toții necesitatea de a asigura o stabilitate cu hibridul potrivit pentru parcela potrivită. Ne uităm cu foarte mare atentie în această zonă a adaptabilității, a pretabilității hibrizilor pentru condițiile din România și pentru condițiile specifice din fermă. Avem o echipă mărită, vom continua să facem acest lucru și vom continua să ne creștem capabilitățile, astfel încât să venim spre fermieri cu sfaturi potrivite pentru fiecare fermă”, a mai spus Sergiu Staicu.

    Iată de producții s-au obținut cu hibrizii SYNGENTA la Ziua Porumbului 2019:

    SD 2186, FAO 320:
    Producție fizică la recoltare: 12.004 kg/ha (umid. 12,4%)
    Producție finală: 12.228 kg/ha (umid. 14%)

    SY ORPHEUS, FAO 340:
    Producție fizică la recoltare: 11.804 kg/ha (umid. 15,3%)
    Producție finală: 11.626 kg/ha (umid. 14%)

    SC 3477 (INFINITE), FAO 360:
    Producție fizică la recoltare: 13.719 kg/ha (umid. 14,9%)
    Producție finală: 13.576 kg/ha (umid. 14%)

    SY PREMEO, FAO 380:
    Producție fizică la recoltare: 13. 163 kg/ha (umid. 13,4%)
    Producție finală: 13.254 kg/ha (umid. 14%)

    SY ZEPHIR, FAO 390:
    Producție fizică la recoltare: 12.561 kg/ha (umid. 14%)
    Producție finală: 12.561 kg/ha (umid. 14%)

    SY CARIOCA, FAO 490:
    Producție fizică la recoltare: 14.776 kg/ha (umid. 19,2%)
    Producție finală: 13.873 kg/ha (umid. 14%)

    La Ziua Porumbului 2019 s-au înscris 10 producători de sămânță, fiecare cu câte 6 hibrizi. Tehnologia din loturile de concurs a fost identică, cu densitate de 70.000 de boabe la semănat, fără irigații și cu un aport de precipitații de 283 de litri pe mp din februarie până în august. S-au efectuat două erbicidări – cu Adengo și Laudis de la Bayer. Mai multe despre tehnologia folosită în loturile de la ferma Elsit, în articolul: Tehnologia simplă pentru o producție de porumb de 12,5 tone/ha


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd