• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cea mai bună miere din lume. Un apicultor turc a câștigat concursul Apimondia 2019

    agrointeligenta.ro -

    Premiul pentru cea mai bună miere din lume a fost câștigat de un apicultor turc, Celal Çay, în cadrul celei de-a 46-a ediții a Congresului Mondial al Apiculturii, Apimondia. Evenimentul a avut loc în perioada 8-12 septembrie la Montreal, în Canada.

    Celal Çay, proprietarul brandului apicol Eğriçayır Honey, a primit marele premiu la ceremonia care a avut loc în ultima zi a Congresului Apimondia 2019. ”Nu-mi găsesc cuvintele pentru a exprima ceea ce simt. Suntem o întreprindere care produce produse apicole ecologice în Munții Taurus”, a spus apicultorul despre afacerea sa cu miere localizată în orașul Mersin din Turcia.

    Apicultorul turc a câștigat premiul pentru ”Cea mai bună miere din lume” cu o miere polifloră. Celal Çay a declarat că trofeul este o onoare și că îl dedică tuturor stuparilor din țara sa.

    Concursul pentru cea mai bună miere a fost unul deschis în cadrul Congresului Apimondia, orice apicultor din lume putând trimite probe de miere pentru evaluare. Tot în cadrul Apimondia 2019 a fost premiat și „Cel mai bun hidromel din lume”, premiu câștigat de producătorul Radoslav Opalek din Polonia.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii scapă de ciori și grauri! O lege depusă în Parlament dă undă verde la vânarea acestor ”dăunători” Comisia Europeană a aprobat subvenția de 3.000 euro/hectar pentru fermierii români Avans APIA 2025 – calendarul după care intră în conturi prima tranșă din subvenții

    Ultimele știri

    Șeful ANAF revine în scandalul ”gemului cu TVA neîncasat” : Nu avem în vedere impozitarea autoconsumului! Marcel Sîrghiac – noul Președinte al Grupului ALCEDO Fabrica Luduș a început procesarea sfeclei de zahăr de la fermieri. Mihaela Neagu: ”Ne-am propus să scoatem pe piață 25.000 de tone de zahăr românesc”