• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermier disperat: Lichidez ferma din cauza primarului!

  agrointeligenta.ro -

  Un mic fermier din județul Suceava a decis să își lichideze exploatația agricolă. Motivul îl reprezintă șicanele pe care i le-ar face primarul, între care și o amendă uriașă pe care fermierul a primit-o pentru că a dat startul unor lucrări înainte să îi iasă autorizația. Decizia fermierului de a vinde tot a stârnit un val de comentarii pe Facebook, acolo un au fost postate imagini cu tractorul, animalele și utilajele pe care producătorul încearcă să le valorifice.

  Mihai Tebrean pare decis să iasă din agricultură. A pus bazele unei gospodării frumoase și unei mici exploatații agricole unde crește vaci și oi și unde produce plante de furaj. ”Lichidez ferma din cauza domnului primar al comunei Cornu Luncii”, a postat fermierul anunț pe Facebook.

  Principalul motiv pentru care fermierul a decis să vândă ce are este o amendă uriașă pe care o are de plătit din cauză că ar fi demarat construcția unui depozit înainte să îi fi ieșit autorizația.

  ”De unde atata rautate? Sunt eu, Torănel, un cioban, dar nu sunt infractorul infractorilor. Și am dovedit aceasta prin simpla mea existență, muncind zilnic și cinstit pentru a-mi întreține familia. Este adevărat că uneori am aruncat vorbe nepotrivite. Dar de aici până a vă răzbuna pe mine cu o amendă de 100.000 de lei (un miliard de lei vechi) pentru că am început construcția unui depozit înaintea obținerii autorizației de construcție, pentru care pornisem deja demersurile necesare, este o cale lungă pavată cu orgoliu excesiv din partea dumneavostra. Eu nu mă razbun atunci cand mă numiți ”cioban”, ”văcar” sau folosind alte etichete care nu ar trebui să facă parte din vocabularul dumneavoastra de om școlit, cu trei facultăți. Eu doar spun ceea ce simt, ceea ce trăiesc prin cei trei copii ai mei, cărora zilnic trebuie să le pun ceva pe masă, având în vedere că nu am niciun venit lunar. Eu nu mă razbun pentru ca sunt OM și voi crede până la sfârșitul vieții mele în DREPTATE„, este mesajul pe care Mihai Tebrean l-a adresat, public, primarului din localitatea Cornu Luncii, Suceava.

  Pentru a dovedi cele spuse, fermierul a atașat și o poză cu hârtie prin care este înștiințat că are de plătit uriașa sumă și să intre în legalitate cu construcție până pe 15 noiembrie. De precizat că sancțiunea a fost emisă de Primăria comunei Cornu Luncii, mai exact de către inspectorul Costel Pitaru, iar notificarea de plată a amenzii este semnată de primarul localității sucevene.

  Colegii fermieri îl încurajează să nu cedeze

  Imediat după publicarea anunțului, Mihai Tebrean a primit zeci de încurajări din partea colegilor fermieri. Toți îi spun să nu cedeze, să conteste decizia de la Primărie și amenda, dar mai ales că nu vândă tot ce a agonisit în fermă. ”Mihai, nu vinde nimic! Alea sunt munca ta de o viață”, a comentat imediat un cunoscut de-al lui Mihai Tebrean. Încurajări au venit și de la fermieri care nu îl cunosc pe suceavean: ”Colegule, nu lua decizii pripite. Vezi, poate mai poți repara ceva. Păcat că ai muncit atât să cumperi atâtea utilaje șsi acum să le vinzi așa usor. Nu cunosc cazul, dar vezi poate mai poți face ceva”.


  Te-ar mai putea interesa

  Ministerul Mediului finanțează achiziția a 1.140 de garduri electrice. Fermierii – beneficiari! Gospodăriile cu fosă septică, obligate să se înscrie până pe 30 octombrie într-un registru la Primărie Ajutor încălzire 2022 – 2023: Condiții, acte necesare, valoare ajutoare, termen cerere

  Ultimele știri

  Gigi Becali a câștigat licitația pentru o fermă de 850 ha a statului. Ce arendă va plăti pe hectar! Șef APIA – anunț de ultimă oră pentru fermierii care așteaptă subvențiile! Bursa de cereale la final de septembrie. Grâul și porumbul sunt în creștere. Rapița urcă și ea!