Ştiri agricole

Janusz Wojciechowski a trecut testul! A primit undă verde pentru a deveni noul comisar european pe Agricultură

Janusz Wojciechowski a fost acceptat pentru funcția de comisar UE pentru agricultură. Decizia a fost luată de coordonatorii grupurilor politice din cadrul Comisiei pentru agricultură a Parlamentarilor Europeni.

Polonezul Janusz Wojciechowski a fost audiat din nou astăzi, marți – 8 octombrie, de către coordonatorii și membrii comisiilor de Agricultură din Parlamentul European. Prestația de astăzi a comisarului desemnat a fost mult mai bună decât în urmă cu o săptămână, așa că după dezbatere, Wojciechowski a primit undă verde pentru a ocupa funcția de comisar european.

”Vă mulțumim pentru răspuns, concret, mult mai bine decât în ​​interogatoriul anterior”, a declarat europarlamentarul german Martin Hausling.

Votul pentru echipa de comisari, pe 23 octombrie

Președintele nou ales al Comisiei Europene și guvernele naționale decid numirea în funcția de comisar. Fiecare numire trebuie evaluată de comisiile Parlamentului European care se ocupă de portofoliul vizat de respectivii comisari propuși, apoi întreaga echipa de comisari merge în fața plenului Parlamentului European pentru cere votul de încredere.

În contextul actual, Parlamentul European este de așteptat să voteze noua Comisie în ansamblu pe data de 23 octombrie, zi din care Janusz Wojciechowski va deveni, oficial, noul comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.

“Conferința președinților va decide la 17 octombrie dacă Parlamentul deține suficiente informații pentru a anunța încheierea ședinței. În caz afirmativ, plenul va vota alegerea Comisiei în ansamblu la 23 octombrie la Strasbourg”, a transmis, oficial, biroul de presă al PE.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!