• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dezbaterea FERMIERII AU CUVÂNTUL! Ion Olteanu, fermier: ”Contribuțiile fermierilor la asociații trebuie mărite, pentru a se putea angaja specialiști”

    agrointeligenta.ro -

    Asociațiile din agricultură au nevoie de profesioniști bine pregătiți care să reprezinte interesele fermierilor români la nivel european. Pentru a se putea plăti salariile specialiștilor, producătorii agricoli trebuie să înțeleagă că și contribuțiile lor trebuie să fie mai mari, a susținut fermierul Ion Olteanu, administratorul Agromad Crops, membru al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, în cadrul dezbaterii FERMIERII AU CUVÂNTUL: ”Cum vrem să arate PAC 2021-2027?”.

    ”Atât fermierii mici – cei cu 1, 2, 5 sau 10 hectare, cât și fermierii cu peste 2.000 sau 3.000 de hectare sunt foarte importanți și în același timp sunt apăsați de probleme – și cei cu 5 hectare, și cei cu 10.000 de hectare. Peste 905 dintre fermieri sunt înglodați în datorii. Nu venim să ne văităm, ci venim să găsim soluții. Vreau să vin cu o inițiativă și o propunere ca fiecare dintre asociațiile mari să discute cu fermierii pe care îi au și să propună să mărim contribuția la asociația. Numai așa vom putea să plătim niște specialiști, niște oameni tineri, muncitori și pe care nu putem să îi aducem altfel în rândul nostru decât plătindu-i. Numai așa fermierii vor avea cuvântul. Fără oameni bine plătiți nu vom fi niciodată auziți. Nu trebuie să dăm veșnic vina pe Guvern și pe stat, trebuie să privim și în ograda noastră, să terminăm cu pesta din mințile noastre, cu tensiunea din țară, să aducem și lucruri pozitive, să punem mâna să aducem oameni care să en reprezinte cu adevărat și care să ne facă să fim auziți.

    Anul trecut am fost la Bruxelles și din ce mi-am dat seama cum funcționează lucrurile, sunt firme de lobby care fac ca opiniile diferitelor grupuri de interese să fie ascultate. România nici nu a auzit despre acest subiect. De asta insist pentru un buget mai mare în cadrul asociațiilor, să putem să fim mai puternici, organizați, să putem să plătim și noi acele firme de lobby care să prezinte particularitățile României pentru că, într-adevăr, România are niște particularități aparte în raport cu restul țărilor europene”, a spus Ion Olteanu, administratorul Agromad Crops, membru al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, în cadrul dezbaterii FERMIERII AU CUVÂNTUL: ”Cum vrem să arate PAC 2021-2027?”.

    Dezbaterea FERMIERII AU CUVÂNTUL: ”Cum vrem să arate PAC 2021-2027?” a avut loc vineri, 4 octombrie, la Palatul Parlamentului. Evenimentul a fost organizat de către Agrointeligența și Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților, cu scopul de a reuni la o masă rotundă organizațiile reprezentative din agricultura românească pentru exprimarea și susținerea pozițiilor oficiale în raport cu viitoarea Politică Agricolă Comună 2021-2027. FERMIERII AU CUVÂNTUL! a putut fi organizat cu ajutorul sprijinului oferit de partenerii evenimentului: Azomureș, ADAMA, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR), Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine (ACEBOP), Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM), Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental (ACVBR-SIM), Asociația Crescătorilor de Vaci HolsteinRo și Asociația Profesională a Producătorilor și Utilizatorilor de Biotehnologii Agricole din România – AgroBiotechRom.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermierul care reușește să producă legume în solar 10 luni pe an Blocaj la APIA! Fermierii cer plata de urgență a subvențiilor ANT și ecoschema PD-04!

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte