• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • O soluție tehnologică la modă pentru cereale

    agrointeligenta.ro -

    În portofoliul de produse pentru cultura cerealelor, compania INNVIGO AGRO a lansat în acest an un nou produs – CEVINO 500 SC, dedicat erbicidării culturilor de grâu de toamnă. Acest produs vine să completeze spectrul de erbicide pentru cultura de grâu, în special pentru combaterea unor specii de buruieni problemă de carantină pentru cereale, care nu sunt ușor de controlat în culturi de către produsele standard, respectiv: Iarba vântului (Apera spica venti), samulastra de floarea soarelui (Helianthus anuus), Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), Coada vulpii (Alopecurus myosuroides), Obsigă nearistată  (Bromus inermis), Raigras, (Lolium perenne) și alte buruieni dicotiledonate anuale.

    Datorită substanței active conținute, flufenacet, produsul are o flexibilitate în utilizare, poate fi aplicat în preemergența grâului, imediat după semănat, în doză de 0,24-0,3 l/ha, respectiv aplicare de toamnă târzie,  aplicat singur pentru combaterea buruineilor din spectrul de acțiune, fie în amestec cu unul dintre erbicidele existente în protofoliul Innvigo, pentru completarea spectrului de control al buruienilor din cultură.

    Astfel, aplicarea în tank-mix împreună cu erbicidul ADIUNKT 500 SC (diflufenican 500 gr/l), în doză de: Cevino 500SC 0,24l/ha + Adiunkt 500 SC 0,2l/ha, asigură un spectru foarte larg de combatere a buruienilor.

    De asemenea, culturile de cereale se pot erbicida din toamnă și cu produsele ADIUNKT 500 SC (diflufenican 500 gr/l), în doză 0,24 l/ha + Galmet 20 SG (metsulfuron metil 200 gr/kg ), în doză de 0,03 kg/ha sau cu combinația premium folosită de către femierii industriali din zona de Nord-Vest a Europei – Cevino 500 SC 0,3 l/ha + ADIUNKT 500 SC 0,2 l/ha + Galmet 20SG 0,015 kg/ha. Această asociere de trei substanțe active asigură controlul buruienilor complet din culturile de cereale, pe întreaga perioadă de vegetație a culturii nemaifiind necesară intervenția în primavară pentru combaterea niciunei buruieni. Mai mult, acest model de erbicidare asigură și un spor de producție de 400-800 kg de cereale la hectar datorită faptului că după erbicidarea de toamnă, cultura de grâu nu mai are alți concurenți pentru îngrășămintele aplicate până la recoltare.

    Metoda de erbicidare din toamnă a fost testată de către specialiștii INNVIGO în loturile demonstrative realizate în toamna anului 2018, la SCDA TURDA, unde pe o cultură de grâu – soiul Andrada, genetică românească, creație a echipei de cercetători de la SCDA Turda s-au aplicat erbicide în toamna anului, iar producția obținută a fost mai mare cu 10% decât martorii luați în analiza de producție. Aceste soluții tehnologice de erbicidare de toamnă, pe care compania Innvigo le recomandă fermierilor prin intermediul partenerior de distribuție asigură cultivatorilor de cereale un plus de producție, o cultură curată de buruieni pe perioada întregului an precum și o mai bună organizare a vârfurilor de procedee tehnologice din primăvară, când într-un interval scurt de timp trebuie efecuate însămânțările și întreținerea culturilor prășitoare de primăvară.

    Deoarece fermierii constată de la un an la celălalt evoluția schimbărilor climatice, secete prelungite asociate cu perioade ploiase, în care aplicarea măsurilor de protecție a plantelor este dificilă și care duce invariabil la diminuarea producțiilor agricole, este necesar ca aplicarea erbicidelor să se facă în orice perioadă propice  pentru a controla întreg spectul de buruieni problemă. Aceste schimbări afectează toate culturile, buruienile, bolile şi dăunatorii. Vă aduceți aminte că am avut o primăvară foarte dificilă, care a debutat cu o vreme extrem de secetoasă în luna martie-aprilie, cu variații  mari de temperatură între zi şi noapte, cu temperaturi mult sub zero grade Celsius în unele zone. Aceste schimbări climatice au facut ca, culturile de cereale să se dezvolte foarte slab, dar au făcut ca şi combaterea buruienilor în această primăvară să fie o adevărată provocare, fiind afectată inclusiv eficacitatea unor erbicide aplicate în primăvară.

    Răsărirea întârziată a cerealelor, fie în toamnă sau primăvara devreme, în funcție de condițiile climatice și starea de vegetație a culturii nu mai constituie o problemă pentru aplicarea erbicidelor,  exemplu Cevino500 SC sau amestecurile recomandate, care au o perioadă prelungită de activitate.

    Produse în campania de marketing INNFARM – toamnă 2019.

    INNVIGO AGRO este unul dintre producătorii de produse de protecție a plantelor, care prezintă cea mai completă tehnologie de protecție a culturilor de cereale, indiferent de fluctuația evenimentelor meteo sau strategiilor pe care fermierul le adoptă în ferma sa.

    Soluții complete la costuri corecte! 

    Innvigo – better chemistry

    George Roiban

    Director Marketing & Dezvoltare


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd