• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De unde se pot cumpăra plante de Goji. Cel mai important producător participă la INDAGRA 2019

    agrointeligenta.ro -

    INDAGRA 2019, cel mai mare târg de specialitate din România, se desfășoară ca în fiecare an la ROMEXPO, între 30 octombrie – 3 noiembrie. Ca noutate pe lista participanților regăsim și producători și cultivatori de Goji.

    Declarată ca specie autohtonă încă din 2018 prin introducerea acesteia în Legea pomiculturii nr. 348/2003, Goji se regăsește din ce în ce mai des în opțiunile cultivatorilor indiferent de experiența în agricultură, avută de aceștia. Ca atare, în ultimul timp, societăți specializate în creșterea și administrarea unei plantații de Goji, s-au făcut remarcate prin declarații și rezultate excepționale.

    Cel mai important producător material săditor de Goji din România, Goji Bio Brasov, este una din noutățile târgului expozițional din toamnă. Producătorul brașovean are o experiența pe piața din domeniu de 7 ani și a reprezentat una dintre primele societăți ce au adus arbuștiul de Goji în atenția agricultorului român.

    Conform declarațiilor, cele mai multe culturi de Goji autorizate din România au fost înființate sub coordonarea și recomandările acestora. Cu niște rezultate extraordinare, începând cu înființarea primei plantații de Goji certificate Bio din România în 2014, singura pepinieră Bio în 2017 și culminând cu omologarea propriului soi de Goji „Kronstadt” în 2019 sau înființarea unui centru de colectare al fructelor de Goji, aceștia au reușit să fie un exemplu pentru cei interesați de cultivarea Goji pe suprafețe extinse.

    Încă de la început, am realizat că numai împreună cu ceilalți cultivatori, putem face față cererii în continuă creștere de fructe Goji. Fiind la rândul nostru fermieri, deținători ai unei plantații de Goji pe 2,5 ha, am reușit să identificăm soluții optime de întreținere a culturii de Goji, testate și verificate chiar în culturile noastre”, a declarat Adrian Nicolae, inițiatorul proiectului Goji Bio Brașov.

    La târg vom veni cu o serie de recomandări și soluții tehnice personalizate, pentru cei ce doresc să investească în Goji. Materialul săditor certificat, împreună cu tehnologia de cultură adaptată zonei pot face diferența în cadrul unei investiții în agricultură”, menționează agricultorul brașovean.

    Peniniera Goji Bio Brașov a produs, conform declarației administratorului, peste 200.000 de plante Goji de la înființare și pâna în prezent. Noul proiect din această primavară, respectiv noua plantație/pepinieră de la Codlea, Brațov, este folosită de aceștia ca model de proiect al noilor culturi în curs de înființare la noi în țară.

    Odată cu omologarea propriului soi de Goji, „Kronstad”, avem posibilitatea să realizăm proiecte cu finanțare europeană la specia Goji, cu plante românești, aclimatizate la noi în țară. Una din condițiile esențiale, ca un material saditor de Goji să fie eligibil la finanțare, este ca acesta să provină dintr-o pepinieră autorizată și să fie încadrat la categoria „CERTIFICAT”. Eticheta albastră, ce însoțește arbuștiul la livrare, este garanția că acesta este încadrat în această categorie”, completează Nicolae Adrian.

    Pentru cei ce dețin terenuri certificate ecologic sau sunt în conversie, producem, încă din 2017, material săditor de Goji Bio, din singura pepinieră certificată ecologic de la noi din țară. De fapt, serviciile noastre sunt complete odata cu înființarea primului centru de colectare al fructelor de Goji proaspete din România”, adaugă Nicolae Adrian.

    Goji Bio Brasov vă așteaptă la INDAGRA, cu oferte și reduceri mari de preț la produsele și serviciile oferite, astfel, dorința acestora de standardizare a întregii producții naționale să fie atinsă pe termen mediu.

    www.GojiBioBrasov.ro

    Office@gojibiobrasov.ro

    Tel: 0722.169.873


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till