• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bogdan Alexandrescu, Patria Bank: “Fermierii au viziunea, noi doar venim cu finanțarea!”

    agrointeligenta.ro -

    Patria Bank este una dintre puținele bănci din țară cu divizie de agro dedicată. Fiind unul dintre jucătorii activi pe piața de credite agro și nu numai, evoluția Patria Bank de anul acesta este una pozitivă: a generat un interes ridicat din partea investitorilor la emisiunea de obligațiuni lansată recent și a înregistrat rezultate financiare pozitive pe primul semestru al anului.

    Cu o experiență de peste 15 ani în acordarea de credite agricultorilor, Bogdan Alexandrescu, managerul Departamentului Agro al Patria Bank, dezvăluie care sunt principiile care stau la baza creionării produselor bancare dedicate acestui sector: “Suntem preocupați permanent de nevoile producătorilor agricoli, analizăm continuu comportamentul acestora și găsim soluțiile cele mai potrivite pentru finanțarea lor. Cifrele din vânzări ilustrează această preocupare a noastră pentru segmentul de agricultori: din totalul creditelor acordate de către Patria Bank până în septembrie 2019, 31% sunt credite acordate producătorilor agricoli.

    Patria Bank a studiat comportamentul producatorilor agricoli și vine în sprijinul lor cu produse dedicate, plata ratelor la recoltă, garanții flexibile și înțelegerea planurilor de culturi, iar ofertele de finanțare sunt flexibile și adaptate la aceste nevoi.

    Nouă ne place să spunem că dincolo de clasificări și produse oferim consiliere pentru nevoi, în sensul că oferim serviciul complet pentru ei. Avem colegi specialiști în domeniul agro, care înțeleg foarte bine profilul fermierilor, astfel, devin mai mult decât un consilier bancar, sunt un partener în dezvoltarea afacerii lor”, povestește Bogdan Alexandrescu.

    Muncile câmpului necesită finanțare în permanență și de cele mai multe ori nu suportă amânare. Perioada toamnei este sezonul în care creditul pentru achiziție de terenuri și creditul pentru investiții agro (inclusiv achiziționarea de utilaje) sunt cele mai căutate.

    Acoperim prin credit până la 100% din costul terenului și până la 95% din achiziția utilajelor, cu grafic de rambursare personalizat. Prin noi, lucrătorii agricoli au acces simplu și rapid la credite pentru activitatea curentă, investiții utilaje, plafoane de terenuri agricole, scontare APIA la credite pentru proiecte Fonduri Europene. Este modalitatea noastră de a contribui la dezvoltarea agriculturii din România, în care credem foarte tare. Fermierii au viziunea, noi venim cu finanțarea”, adaugă Bogdan Alexandrescu.

    Pot primi finanțare de la Patria Bank toate formele de organizare SRL, SA, Societăţi Agricole, PFA, AF, II, IF, persoane fizice cu activitate agricolă.

    Tot în sprijinul agricultorilor, dar și al antreprenorilor, în general, Patria Bank a lansat de curând și un blog dedicat antreprenoriatului. Patria Blog oferă inspirație și informații utile celor care doresc să acceseze fonduri europene, să își dezvolte afacerea sau schimbe ceva în modul în care administrează personalul. Cei interesați de aceste informații se pot abona la newsletter-ul disponibil în blog.

    Oferta completă de produse și servicii pentru fermieri este disponibilă pe www.patriabank.ro/agro. Cei interesați pot solicita o discuție și o ofertă direct on-line.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till