• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PLĂȚI APIA! CONDIȚIA CA TOȚI FERMIERII SĂ PRIMEASCĂ AVANS!

    agrointeligenta.ro -

    Ce șanse sunt ca și cei mai ghinioniști fermieri din România să intre la plata avansului APIA? Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că inclusiv fermierii care au intrat în eșantionul de control prin teledetecție pot fi eligibili să primească prima tranșă din subvențiile APIA pe acest an.

    Să ai suprafața inclusă în eșantionul de control prin teledetecție poate fi considerat cel mai mare ghinion pentru un fermier care așteaptă subvențiile. În anii trecuți, verificarea ”din aer”, un serviciu externalizat de către APIA, a făcut ca agricultorii vizați să fie printre ultimii la plata subvențiilor. Nici vorbă de avans întrucât hărțile și prelucrarea datelor s-a făcut mult după data de 30 noiembrie, ultima zi în care se mai puteau autoriza fermieri la avansul APIA.

    Până la acest moment, Agrointeligența – AGROINTEL.RO nu deține informații că vreun fermier cu ferma la teledetecție ar fi intrat la plata avansului APIA din acest. Mai este însă timp pentru ca acest lucru să se întâmple, iar APIA informează fermierii că numai când au situația complet clarificată pot avea și un dosar intrat la plată.

    Pentru ca un dosar al unui fermier care a avut control prin teledetecție să poată să fie autorizat la plată este nevoie ca acest control să fie finalizat și raportul în urma verificărilor să fie introdus în sistem. Țineți legătura cu centrul local APIA unde ați depus dosarul pentru a cunoaște în permanență stadiul de lucru la dosarul dumneavoastră”, este mesajul APIA pentru fermierii care se află în eșantionul de control din acest an.

    Situația descrisă de APIA trebuie avută în vedere și de către fermierii care au avut control în fermă și care au fost informați, verbal, că nu s-au găsit nereguli la verificări. Până când raportul de control nu este finalizat, semnat, introdus în sistem, autorizarea la plată nu poate fi făcută și banii nu pot pleca din sistem către fermierul respectiv.

    Campania de plăți în avans se derulează în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2019, urmând ca de pe 1 decembrie să înceapă plata regulară a subvențiilor agricole și zootehnice.

    Vă reamintim că în conformitate cu Decizia de punere în aplicare a Comisiei nr. 6536, statele membre pot face plăți în avans de până la 70% în cazul plăților directe și de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală menționat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul nr. 1306/2013.

    Avansul pentru plata directă în sectorul vegetal se calculează ca 70% din cuantumurile pentru:

    Pentru speciile ovine/caprine, respectiv sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, plafonul alocat este de 17,7173 euro/animal.

    Precizăm că plăţile pentru schemele finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,7496 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30.09.2019 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 329/3.

    Plăţile pentru schemele finanțate din FEADR (Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală) se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,6635 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 31.12.2018 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 1/06.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”