Ştiri agricole

FENOMENUL CARE A SALVAT ANUL AGRICOL ÎN AUSTRALIA!

Bucurie fără margini pentru fermierii australiani! După trei ani de secetă severă, în Australia au căzut zilele acestea ploi abundente, lucru care i-a determinat pe fermieri să iasă în stradă și să danseze sau să se tăvălească în noroi, în semn de recunoștință față de precipitațiile care s-au lăsat mult așteptate.

Australia a fost lovită de una dintre cele mai lungi secete până în acest weekend, când un val de furtuni a adus liniștea printre fermieri. Totuși, țara are nevoie de mult mai multă apă pentru a pune capăt secetei extreme, dar acest lucru nu i-a oprit pe fermieri și familiile lor să se bucure de ploaie, unii dintre ei alegând chiar să se tăvălească în noroi pentru a sărbători căderea precipitațiilor.

“Această ploaie a adus multă liniște și bucurie pentru în toată țara”, a spus Oliver Gordon, un locuitor al orașului Bourke, potrivit mediafax.ro

În Bourke, oraș aflat la 800 de kilometri de Sydney, au căzut cele mai multe precipitații. În această zonă, în primăvară, din cauza secetei oamenii au fost nevoiți să bea apă din subteran.

Cum Australia se află în emisfera sudică, fermierii sunt în plină primăvară, aceasta fiind și perioada în care se înființează și răsar culturi importante, mai ales porumbul.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!