Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA pentru FERMIERII NEMULȚUMIȚI!

Fermierii care au fost selectați la controlul prin teledetecție, mai aproape de a intra la plata avansului pentru acest an. Până la data de 15 noiembrie funcționarii APIA au termen să finalizeze întâlnirea de clarificare cu fermierii și să introducă sau să corecteze noile date. Foarte important de precizat este faptul că fermierii pot opta să conteste rezultatele acestui control.

Directorul APIA Arad, Alin Triponescu, anunță fermierii ăsiți cu nereguli în urma controalelor – fie de suprafață, fie de econdiționalitate – că au avut posibilitatea să ceară o reinterpretare a rezultatelor.

„Fermierul poate veni cu justificări atunci când sunt găsite neconformități. Poate spune că au fost probleme temporare. De aceea se fac aceste reinterpretări ale datelor. Agricultorii au putut cere o interpretare a datelor de la firma care s-a ocupat cu teledetecția, dacă au vrut ca datele să fie reinterpretate. A doua interpretare ce a putut fi solicitată de fermier este controlul comasat, în teren”, a susținut Alin Triponescu, directorul Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, potrivit www.glsa.ro

Reamintim că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a derulat controale pe teren și prin teledetecție până la începutul lunii octombrie, după care, s-a făcut o evidență a verificărilor, pentru posibilele probleme să fie remediate, iar agricultorii găsiți cu neconformități să fie penalizați.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!