• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cu ADAMA ai baza perfectă pentru a obține producții mari!

    agrointeligenta.ro -

    În agricultură, ca și în viața de zi cu zi, grija pe care o acordăm activităților determină în mare parte rezultatul final. Agricultura este o activitate complexă cu multe aspecte care nu se află în controlul fermierilor. Fermierul nu poate controla când plouă sau cât, nu poate controla temperatura, dar poate controla și adapta tehnologia în așa fel încât să ofere potențialul maxim culturii sale. Din acest motiv, ADAMA încurajează executarea lucrărilor la timp și mai mult adaptarea tehnologiei pentru a face față noilor provocări. În ultimele sezoane, fermierii s-au confruntat cu toamne atipice, mai călduroase și primăveri ploioase în care ferestrele în care se putea interveni au fost foarte scurte. Astfel, pricipalele probleme din culturile de cereale sunt buruienile care din cauza temperaturilor pozitive din toamnă se dezvoltă excesiv și primăverile ploioase în care se suprapun mai multe lucrări agricole.

    La ADAMA se găsește soluția pentru acest scenariu și cuvintele cheie sunt Trinity și Pachetul Avansat Cereale.

    Trinity este erbicidul special creat pentru toamnă, care are în componența sa tot ce este nevoie pentru o combatere performantă a buruienilor. Erbicidarea în toamnă a cerealelor este o practică care a început să fie adoptată din ce în ce mai mult de fermieri, Trinity fiind în al treilea an de comercializare și suprafețele tratate cu acest produs au crescut semnificativ de la an la an. Acesta combate atât buruienile monocotiledonate problemă precum iarba vântului, coada vulpii cât și un spectru foarte mare de buruieni dicotiledonate, printre care și specii care pun probleme fermierilor precum Veronica, samulastra de rapiță și multe altele. Trinity se aplică în faza de 1-3 frunze ale grâului și încă din acest stadiu cultura este protejată de concurența buruienilor. Efectul rezidual face ca și buruienile care răsar ulterior să fie combătute astfel în primăvară de cele mai multe ori nu este necesar un alt tratament erbicid.

    Odată venită primăvara și din cultura de grâu se disting cu ochiul liber rândurile curate de buruieni atenția este îndreptată către prevenirea și combaterea bolilor. De cele mai multe ori o cultură bine ieșită din iarnă cu densitate corespunzătoare alături de umiditate și temperaturi pozitive creează mediul propice pentru infestarea cu boli. Devreme în primăvară atacă boli precum septorioza și făinarea al căror efect este vizibil pe foliaj dar sunt întâlnite și bolile de colet, mai puțin recunoscute de către fermieri dar care limitează semnificativ potențialul culturii prin incapacitatea plantelor de a asimila apa și nutrienți datorită sistemului radicular afectat.

    Bolile și simptomele menționate mai sus sunt prezente de regulă în intervalul primului tratament, adică pornind din fenofaza de alungire a paiului până la apariția frunzei stindard. Răspunsul la aceste provocări este Kantik, fungicidul cu trei substanțe active, care oferă fermierilor certitudinea unui tratament de calitate în momentele dificile. Kantik a fost gândit astfel încât pentru fiecare boală principală să intre în raza de acțiune a minim două substanțe active. Astfel activitatea agentului patogen este întreruptă prin mai multe mecanisme fiind obținută o combatere totală.

    Odată cu înaintarea în vegetație a culturii și depășirea provocărilor specifice primului tratament vine momentul aplicării tratamentului cu Zakeo Xtra. Acest fungicid are la bază rețeta consacrata adoptată de fermieri din întreaga lume. Zakeo este un amestec de triazol și strobilurină ambele lider pe categoria din care fac parte. Fungicidele clasice au rolul de a proteja cultura de boli, dar Zakeo Xtra pe lângă această caracteristică a fost unu din primele fungicide care ofereau și beneficiul îmbunătățirii stării fiziologice a plantelor prin efectul de înverzire. Astfel câmpurile tratate cu Zakeo Xtra aveau frunzele verzi pentru o perioadă de mai multe zile astfel obținând producții mai mari.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd