Creșterea animalelorŞtiri agricole

APEL către MINISTRUL AGRICULTURII: ”MĂRIȚI LIMITA DE PORCI ÎN GOSPODĂRII LA 15 CAPETE!”

Apel către ministrul Agriculturii pentru permiterea creșterii a unui număr de 15 porci într-o gospodărie! Deputatul PMP Ionuț Simionca critică aspru reglementarea care limitează la 5 numărul de porci care pot fi crescuți într-o gospodărie și îi cere ministrului Agriculturii Adrian Oros să permită oamenilor să crească un număr de maxim 15 porci.

“Ultima decizie a lui Daea cu oaia a fost să omoare porcii din gospodăriile oamenilor. Pe românește, dragi colegi, dacă ți-a fătat scroafa mai mult de cinci purcei, ai devenit peste noapte ori contravenient, pentru că ai încălcat legea, ori te-ai transformat brusc într-un antreprenor și trebuie să cheltui o groază de bani și de timp să-ți faci firmă, să deschizi cont bancar, să stabilești un administrator, să găsești un contabil etc. Ar fi de tot râsul, dacă n-ar fi de tot plânsul!”, a declarat astăzi, marți – 19 noiembrie, parlamentarul bistrițean Ionuț Simionică în Parlamentul României, scrie Bistrițeanul.

Acesta susține că prin acest ordin autoritățile române nu fac altceva decât să îi aducă la disperare pe oamenii care trăiesc în mediul rural: “Măsura lui Daea îi aduce la disperare pe românii cinstiți din mediul rural, pe cei ai căror unică sursă de venit este vânzarea unui porc de Crăciun sau a unui litru de lapte de la vaca crescută în bătătură”.

Deputatul PMP Ionuț Simionca și-a încheiat declarația din Parlament făcând un apel către actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros: “Fac un apel către noul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale să găsească o soluție la problema creată de Daea cu oaia, să modifice reglementarea aberantă în sensul măririi la 15 a numărului de porci pe care un om poate să îi crească în gospodărie. Domnule Adrian Oros, arătați-le micilor agricultori respectul pe care aceștia îl merită și dați-le șansa să își câștige cinstit existența prin valorificarea animalelor crescute în gospodărie!”


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!