Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

MINISTRUL AGRICULTURII: NU MAI SUNT BANI pentru PLATA SUBVENȚIEI APIA LA MOTORINĂ!

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anunţat, astăzi, joi – 21 noiembrie, într-o conferinţă de presă la Botoşani, că ajutorul de stat pentru motorină nu a fost plătit decât pentru primul trimestru al acestui an, iar restanţele la plata subvenţiilor la motorină se ridică la aproape 400 de milioane de lei.

“Am început o evaluare la nivelul ministerului, cum era şi normal. Şi legea ne obligă ca, la sfârşitul fiecărui an, instituţiile publice să facă o evaluare privind capacitatea administrativă. (…) Nu am rezultatele finale pentru foarte multe, dar am găsit mici grenade lăsate peste tot. În primul rând, am constatat că ajutorul de stat pentru motorină nu a fost plătit din trimestrul doi. Practic, mai avem de alocat aproape 400 de milioane de lei, necesarul de plată pentru trimestrul II şi trimestrul III. S-a plătit doar trimestrul I”, a afirmat ministrul Adrian Oros, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă există fonduri pentru plata sumelor restante, ministrul Agriculturii a spus că în acest moment nu există: “Ne vom îngriji să existe. Acum nu există“.

În ceea ce privește plata subvențiile pe suprafață, Adrian Oros a declarat că până în această săptămână au fost făcute plăţi în avans către 92% dintre fermierii, valoarea subvenţiilor acordate ridicându-se la 1,2 miliarde de euro: “S-au plătit aproape 92% din cei care au depus, au fost plătiţi pentru avans, urmând ca până la 1 decembrie să fie făcute şi restul de plăţi. Practic, au intrat în conturi 1,2 miliarde de euro, fiind plătit avansul la 721.498 fermieri”.

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a avut o întrevedere în municipiul Botoşani cu medicii veterinari din judeţ, și în decursul acestei zile are programate vizite cu fermierii din zonele Ştefăneşti, Darabani şi Dorohoi.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!