Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

BANII APIA! ULTIMII FERMIERI PE LISTELE DE PLĂȚI PENTRU SUBVENȚII!

Fermieri discriminați! O categoria de fermieri reclamă un tratament diferit prin controale mai intense și sancțiuni duble ceea ce fac ca și plata subvențiilor lor să fie printre ultimele tranșe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Marian Cioceanu, președintele Asociației BIO-România a declarat în cadrul unei dezbateri organizate de Comisia pentru Agricultură și Agrointeligența că fermierii din sectorul ecologic sunt defavorizați atunci când vine vorba despre autorizările de plată de la APIA. ”Noi la produsele bio suntem discriminați similar oarecum cu colegii de la produsele tradiționale. Suntem cei mai verificați, cei mai sancționați, inclusiv la APIA sancțiunile sunt duble, subvenția de la APIA vine ultima la fermierii bio. Deja ne-am obișnuit și sunt multe de făcut. unele ține de noi ca fermieri, altele țin de Ministerul Agriculturii”, a declarat Ciocianu în cadrul întâlnirii în care s-a pus bazele Alianței producătorilor agricoli, procesatorilor alimentari, retailerilor și consumatorilor.

De precizat că pe lângă schemele de bază de la APIA, producătorii din sectorul bio beneficiază de plăți compensatorii care să îi ajute să supraviețuiască în contextul unor producții mai mici pe care le obțin fără a folosi produsele convenționale de fertilizare sau protecția plantelor.

Subvenții în agricultura bio. Cât plătește APIA pentru un hectar de culturi ecologice

 


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!