• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • NOUL ȘEF ANSVSA S-A DUS LA MIDIA: ”OILE SALVATE NU MERG LA ABATOR, CI LA UN ADĂPOST!”

    agrointeligenta.ro -

    Implicare directă pentru salvarea animalelor care au reușit să supraviețuiască de pe nava morții! Conform unui comunicat de presă remis astăzi, noul președinte al ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, alături de toate forțele implicate, la acțiune de salvare a oilor aflate în nava eșuată în portul Midia. Animalele au fost transportate într-un adăpost care asigură condiții de bunăstare, anunță oficialii ANSVSA a doua zi după ce ONG-urile au reclamat că toate animalele scoase din ape au fost luate de un cetățean arab venit la Midia cu o dubă și însoțit de jandarmi.

    În seara zilei de 26 noiembrie, președintele Autorității s-a deplasat în portul Midia, unde, alături de medicii veterinari aflați la fața locului și împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a participat efectiv la acțiunea de salvare a animalelor aflate pe navă.

    Totodată, s-a dispus detașarea de medici veterinari oficiali din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din județele limitrofe și a fost solicitată și prezența unor medici de liberă practică, pentru a asigura asistența veterinară animalelor salvate.

    Azi noapte s-a reușit salvarea unui număr de 70 de animale

    Pe parcursul nopții, s-a reușit salvarea unui număr de 70 de animale, în condiții dificile, din cauza vremii nefavorabile, a stării de agitație a animalelor, care a necesitat sedare, și a culoarului îngust prin care puteau fi extrase oile.

    Starea de sănătate a animalelor salvate a fost evaluată de medicii veterinari aflați la fața locului și, acolo unde a fost cazul, li s-a administrat tratament de susținere.

    Ulterior, oile au fost transportate într-un adăpost care asigură condiții de bunăstare, inclusiv cele de microclimat și sunt supravegheate în permanență de medici veterinari, care continuă evaluarea și administarea tratamentelor necesare.

    ANSVA face precizarea că, animalele salvate se află sub restricție sanitară veterinară, nu vor părăsi adăpostul, nu vor fi transferate către centre de colectare a animalelor și nici dirijate către abator pentru sacrificare. În momentul de față, se poartă discuții cu reprezentanții asociațiilor de protecția a animalelor, în vederea identificării celor mai bune soluții pentru acestea.

    Medicii veterinari colaborează îndeaproape cu reprezentanții autorităților locale, ai celorlalte instituții implicate în acțiune, dar și cu reprezentanți ai asociațiilor de protecția a animalelor.

    “Principala preocupare a serviciilor veterinare și toate eforturile noastre se îndreaptă acum către salvarea unui număr cât mai mare de animale, spre adăpostirea în condiții de bunăstare și tratarea celor salvate”, a afirmat președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu.

    De asemenea, președintele Autorității a anunțat că va demara imediat o anchetă internă, pentru a verifica modul în care a fost gestionată această situație. Președintele ANSVSA, dr.Robert Chioveanu, după finalizarea ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență la care participă, se va reîntoarce în portul Midia, pentru a lua parte, alături de ceilalți medici veterinari la operațiunea de salavare a animalelor, aflată în derulare.


    Te-ar mai putea interesa

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii