• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Șeful DSVSA Dâmbovița: Ne manifestăm regretul pentru escaladarea situației de la Pucioasa

    agrointeligenta.ro -

    DSVSA Dâmbovița răspunde acuzațiilor ce le sunt aduse medicilor veterinari de o familie din localitatea Pucioasa care spun că intervenția agresivă în gospodăria lor a provocat un atac proprietarului care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Directorul DSVSA Dâmbovița Sandu Marius Tolea confirmă cazul, însă susține că medicii veterinari au acționat conform legii, însă că proprietarul animalelor a devenit recalcitrant în timpul operațiunii, iar la finalul intervenției, acestuia i s-a făcut rău.

    ”Față de situația existentă la data respectivă, ne manifestăm regretul pentru escaladarea acesteia, la fel cum ne manifestăm empatia pentru TOȚI proprietarii de exploatații în care se manifestă boala PPA, fiind adevărat că impactul social și emoțional este unul extrem de puternic”, se arată în comunicarea DSVSA Dâmbovița care dă asigurări că medicii veterinari ”nu suntem „înarmați” decât cu legea și, mai presus de toate, credem cu tărie că doar printr-o relație constructivă instituție publică-cetățeni putem ajuta la stoparea propagării virusului PPA fără remediu în prezent”

    Iată, integral, comunicarea DSVSA Dâmbovița despre care cazul din Pucioasa despre Agrointeligența – AGROINTEL.RO a scris în articolul ”DRAMĂ ÎNTR-O GOSPODĂRIE! LA UN PAS DE MOARTE DUPĂ CE A FOST AGRESAT DE MEDICII VETERINARI!”

    ”DIRECȚIA SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR DÂMBOVIȚA, prin Director Executiv Dr. Tolea Sandu Marius, vă remite următorul comunicat de presă, în virtutea dreptului la replică (pe care publicația dvs.nu ni l-a solicitat, însă dorim publicarea acestuia), privind articolul publicat la data de 10.12.2019, sub denumirea „Dramă într-o gospodărie!La un pas de moarte după ce a fost agresat de medicii veterinari.”

    În data de 08.12.2019, în urma confirmării prezenței virusului Pestei Porcine Africane la exploatația din Pucioasa la care face referire articolul publicat de dvs., o echipă de medici veterinari din cadrul instituției noastre s-a deplasat la locația anterior menționată, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun într-o situație de acest fel.

    După ce s-au prezentat și au declarat scopul pentru care se află în respectiva exploatație, proprietarul acesteia i-a condus pe medicii veterinari la locul de deținere a animalelor.

    După ce au început operațiunile de ucidere a animalelor(respectiv primul porc din focar), proprietarul a devenit recalcitrant, moment în care s-a apelat la ajutorul organelor de poliție, însă după discuția cu membrii comisiei de evaluare (care i-au explicat faptul că va fi despăgubit la prețul pieței pentru animalele ucise), acesta și-a reconsiderat atitudinea, permițând medicilor veterinari să-și continue activitatea. Au fost evaluate animalele în prezența soției acestuia, iar ulterior s-a adus la cunoștința greutatea stabilită și suma care urmează a fi primită în schimbul animalelor; de asemenea, s-a stabilit și faptul că este necesar ca proprietarul să își deschidă un cont bancar pentru virarea banilor, iar un reprezentant al comisiei de despăgubire i-a promis că va veni să semneze documentele privind acordarea despăgubirii în următorea săptămână.

    La finalul efectuării tuturor operațiunilor ce se impun în astfel de situații, proprietarului exploatației i s-a făcut rău; până la sosirea ambulanței, acestuia i-a fost acordat primul-ajutor chiar de către o persoană din cadrul D.S.V.S.A.DÂMBOVIȚA și o persoană din cadrul Primăriei (acesta fiind, de altfel, un gest normal, de omenie în această situație regretabilă). Toți cei prezenți nu au plecat de la locul respectiv până nu au fost siguri că proprietarul afectat de situație este în siguranță (la preluarea acestuia de către ambulanța solicitată de către reprezentanții Poliției).

    Față de situația existentă la data respectivă, ne manifestăm regretul pentru escaladarea acesteia, la fel cum ne manifestăm empatia pentru TOȚI proprietarii de exploatații în care se manifestă boala PPA, fiind adevărat că impactul social și emoțional este unul extrem de puternic.

    Pe această cale, o rugăm atât pe autoarea postării, cât și pe alte persoane aflate în situații de acest fel să nu contribuie agravarea acestora, prin acuzații nereale și netemeinice de abuz, ci să ajute autoritățile la aplicarea legii; mai mult, pe această cale reiterăm obligația legală de achiziție a porcilor cu documente de proveniență (fapt ce nu s-a întâmplat în cazul prezentat).

    În final, vă asigurăm de faptul că nu suntem „zei”, nu suntem „înarmați” decât cu legea și, mai presus de toate, credem cu tărie că doar printr-o relație constructivă instituție publică-cetățeni putem ajuta la stoparea propagării virusului PPA fără remediu în prezent.

    Cu considerație,

    Director Executiv Dr.Tolea Sandu Marius”


    Te-ar mai putea interesa

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE