• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Incendii devastatoare! Un fermier și fiul lui au murit încercând să își salveze ferma din calea flăcărilor!

    agrointeligenta.ro -

    Flăcări care înghit totul în calea lor, fie că este vorba despre casele oamenilor, despre ferme, despre animale sau chiar vieți omenești. Australia se confruntă cu incendii devastatoare care se extind rapid pe fondul temperaturilor ridicate. Situat în emisfera sudică, continentul traversează una dintre cele mai toride veri, valul de căldură lovind încă din primăvară, în luna septembrie.

    Cazuri dramatice sunt raportate în fiecare zi, iar eforturile pompierilor și salvatorilor par fără rezultat în fața incendiilor de vegetație sau izbucnesc spontan din cauza temperaturilor foarte ridicate. Pe coasta de sud a New South Wales, un efectiv de peste 200 de vaci a fost mistuit de flăcări, iar fermierul care le deținea, Steve Shipton, s-a văzut obligat să împuște cu mâna sa cele 20 de animale rămase în viață și care se chinuiau din cauza rănilor suferite.

    Fermierul Steve Shipton inspectând rănile unui vițel scos din flăcări
    Pentru a curma suferința animalelor sale, Steve Shipton a fost nevoit să le împuște
    Colegii fermieri, altături de Steve Shipton

    Un alt caz dramatic este cel al unei familii de fermieri. Patrick (29 de ani) și Robert Salway (63 de ani) au fost găsiți carbonizați. Cei doi au refuzat să părăsească ferma din apropiere de Cobargo, iar corpurile lor carbonizate au fost găsite alăturate, cei doi murind cel mai probabil încercând să salveze ce se putea de la ferma familiei.

    Tânărul Patrick era inginer zootehnist, avea un copil mic și soția urmează să nască al doilea lor băiețel

    În incendiile din Australia a murit luni și un pompier voluntar. Sam McPaul (28 de ani) se căsătorise în 2018 și urma să devină tată. El a murit în timp ce se afla într-un camion, în ceea ce martorii au descris ca un ”tornado de flăcări”.

    Incendiile din Australia nu par a se apropia de sfârșit. Suprafețe tot mai mari sunt afectate în sud-estul țării, iar fumul gros ajunge tocmai în Noua Zeelandă, informează Reuters. Există un ordin de evacuare care se aplică pe sute de kilometri de coastă, zona turistică cea mai populată. Multe drumuri au fost închise, iar unele stațiuni sunt izolate de flăcări. A fost lansată o operațiune amplă pentru a-i evacua pe cei de acolo pe mare și pe calea aerului. Incendiile au început în septembrie, când în Australia încă era primăvară.

    Autorităţile din statul australian New South Wales (sud-est) au anunţat joi decretarea stării de urgenţă timp de o săptămână în contextul înrăutăţirii, începând cu ziua de sâmbătă, a condiţiilor meteorologice care favorizează producerea incendiilor, informează DPA.

    Premierul acestui stat, Gladys Berejiklian, a precizat că starea de urgenţă va fi instituită începând de vineri şi va fi în vigoare şapte zile, perioadă în care comandantul Departamentul rural de pompieri va beneficia de prerogative suplimentare în lupta cu flăcările.

    Un val de caniculă care traversează continentul pornind din vest urmează să ajungă sâmbătă pe coasta de sud-est, aducând vânturi puternice şi temperaturi de peste 40 de grade Celsius, potrivit previziunilor Biroului de Meteorologie.

    Bilanțul în acest moment este de 18 morți, 17 dispăruți, 1.400 de case distruse și 5 milioane de hectare arse. În ceea ce privește fauna, situația este și mai dezastruoasă: 500 de milioane de animale au fost ucise de flăcări, inclusiv mii de koala, precum și reptile și păsări.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații