• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenția APIA pentru un hectar de porumb: plata minimă și maximă

    agrointeligenta.ro -

    Subvenția APIA pentru un hectar de porumb, plata pe care o încasează fermierii pentru campania 2022.

    Subvenția APIA a ajuns un barometru pentru valoarea multor contracte de arendă. Se ia în calcul mai ales subvenția pe care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură o achită pentru cultura de porumb pentru că, în loc să primească cantitatea de cereale, mulți proprietari preferă echivalentul în bani sau euro în raport cu plata APIA pe hectar.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO a calculat cât este subvenția minimă pentru un hectar de porumb, plata ce ajunge în conturile producătorilor agricoli în această perioadă.

    Subvenții APIA pentru cultura de porumb

    Pentru anul de cerere 2022, cuantumurile schemelor de plată care se află la autorizare sunt cunoscute de fermieri iar lista pentru schemele care includ această cultură a fost ”închisă” odată cu anunțul privind valoarea pe hectar a ANT 1, subvenție plătită din bugetul de stat.

    Despre plata pentru ANT 1, citiți aici: ANT: 11,92 euro la hectar. Lista cu subvențiile APIA care au intrat la plată de astăzi!

    Sumele pe hectar stabilite pentru anul 2022 și achitate până pe 30 iunie 2023 sunt:

    De subliniat că în afară de SAPS, restul schemelor sunt condiționate fie de suprafața aflată în exploatare, fie de vârsta fermierului sau de practicile agricole la nivel de fermă.

    Subvenția minimă pentru un hectar cu porumb

    Astfel, dacă vorbim despre o subvenție minimă pe care fermierii o pot încasa de la APIA pentru cultura de porumb, aceasta echivalează cu SAPS, adică 96,2796 euro/hectar. Dacă luăm în calcul și o plată ANT1 la nivelul din 2022, adică 11,92 de euro la hectar, plata ”de bază” pentru un hectar de porumb este de 108,1996 euro/ha.

    La acest calcul se mai poate adăuga schema pentru înverzire în cuantum de 58,5308 euro/hectar, plata pentru tinerii fermieri, dacă fermierul are până în 40 de ani, în cuantum de 48,1398 euro/hectar sau schema pentru fermele până în 30 de hectare, care are 2 cuantumuri: 1-5 ha inclusiv – 5,0000 euro/hectar; al doilea interval: peste 5 și până la 30 ha inclusiv) – 48,7184 euro/hectar.

    Citiți și: Ce subvenție se plătește de la APIA pentru un hectar cu grâu!

    Ce alte subvenții se mai pot accesa pentru cultura de porumb

    În plus față de scheme de bază, suprafețele cultivate cu porumb mai pot beneficia de plăți compensatorii achitate tot de către APIA în baza unor angajamente multianuale:

    Măsura 10 – Plăţi pentru agromediu şi climă

    Pachetul 5 – adaptarea la efectele schimbărilor climatice – 125 euro/ha/an;

    Pachetul 7 – terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roşu (Branta ruficollis) – 250 euro/ha/an;

    Pachetul 9 – terenuri agricole importante ca zone de hrănire pentru acvila tipătoare mică (Aquila pomarina):

    Pachetul 10 – refugii ecologice pe terenuri arabile pentru speciile de păsări comune asociate terenurilor agricole – 92 euro/ha/an;

    Pachetul 11 – terenuri agricole importante pentru dropie (Otis tarda):

    Măsura 11 – agricultură ecologică din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020

    Submăsura 11.1 – Sprijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică:

    Submăsura 11.2 – Sprijin pentru menţinerea practicilor de agricultură ecologică:

    Măsura 13 – plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020

    Valorile plăţilor compensatorii sunt următoarele:

    Sub-măsura 13.1: Plăţi compensatorii în zona montană – 97 euro/ha/an;
    Sub-măsura 13.2: Plăţi compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale semnificative – 62 euro/ha/an;
    Submăsura 13.3: Plăţi compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri specifice – 75 euro/ha/an.

    În cazul fermelor cu suprafeţe agricole mai mari de 50 ha (prag de la care începe aplicarea degresivităţii), valoarea plăţii scade pentru acele suprafeţe agricole care depășesc această valoare:

    Pentru sM.13.2 și sM.13.3, în cazul în care în urma aplicării degresivităţii, valoarea plăţii compensatorii/ha ar ajunge la un nivel inferior celui de 25 euro/ha, plata compensatorie acordată pe unitatea de suprafaţă va fi în cuantum de 25 euro/ha.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!