• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Câștigătorii campaniei „Câștigă protecție cu Austral® Plus” au vizitat centrul de cercetare Syngenta din Elveția

    agrointeligenta.ro -

    10 fermieri câștigători ai campaniei „Câștigă protecție cu Austral® Plus” au avut șansa să viziteze unul dintre cele mai importante centre de cercetare-dezvoltare Syngenta din lume: cel de la Stein, unul din cele 120 centre de cercetare din lume în care compania Syngenta investește anual 10% din venituri.

    Acest centru cu tradiție îndelungată a fost inființat în anii 1960, iar în prezent este unul dintre cele mai moderne din rețeaua de cercetare Syngenta la nivel global. Cei peste 310 angajați contribuie la testarea și dezvoltarea produselor pentru protecția plantelor de ultimă generație sub diferite aspecte: chimie, biologie și tratament sămânță. Centrul de la Stein are o suprafață de 4200 mp de sere cu atmosferă controlată, în care sunt folosite anual pentru testări, peste 10 milioane de plante și insecte.

    Foto: Adrian Lungu

    În cadrul centrului de cercetare și dezvoltare de la Stein există și un institut specializat pentru aplicarea eficientă și în siguranță a produselor pentru tratamentul semințelor: The Seedcare Institute. Institutul din Stein este unul dintre cele mai dotate și performante din rețeaua globală unde, există 14 asemenea institute ce oferă servicii de testare și consultanță pentru tehnici de aplicare, dezvoltare rețete și verificare calitate tratament semințe, biologia semințelor și bune practici la aplicare.

    Pe lângă cei 10 câștigatori ai marelelui premiu al tombolei în cadrul campaniei „Câștigă protecție cu Austral® Plus”, Syngenta a oferit sute de premii, printre care 400 seturi profesionale de protecție a muncii pentru procesul de tratare a semințelor și sute de seturi standard de protecție pentru utilizarea în siguranță a semințelor tratate.

    Despre beneficiile tratamentului cu Austral® Plus

    Rezultatele în câmp demonstrează beneficiile tratamentului cu Austral®Plus, acestea fiind vizibile încă din toamnă. În loturile fermierilor, cât și cele de testare Syngenta, s-a observat că semințele de cereale tratate cu acest insecto-fungicid au prezentat o vigoare sporită, sistem radicular mai dezvoltat și uniformitate la răsărire.

    Spectrul larg de combatere, permite Austral® Plus să controleze cu success bolile grâului și la orz (mălură, septorioză, fuzarioză, mucegaiul de zăpadă, tăciune și sfâșierea frunzelor de orz). De asemenea, combate cu succes dăunătorii de sol (viermii sârmă, gândacul ghebos, musca cenușie) și acționează o perioadă lungă de timp (până la ieșirea din iarnă) datorită formulării micro-încapsulate a componentei insecticide. Aceasta se activează la apariția umidității în sol, crează un halou în jurul seminței, protejând și combătând dăunătorii. Componenta fungicidă are acțiune de contact și penetrantă, inhibă germinarea sporilor distrugând agenții patogeni de pe suprafața semințelor (inclusiv în zona comisurii centrale a bobului). De asemenea, aceasta creeaza o barieră în jurul seminței după semănat (nu permite infectarea seminței cu agenți patogeni din sol). Austral®Plus oferă și un efect fitotonic culturii de cereale, materializat printr-o vigoare sporită și uniformitate la răsărire. Rețeta pentru tratat semințe este: 5 L Austral® Plus/tonă de semințe, la care adaugăm 1-1,25 L de adjuvant AG 40R / tonă de semințe (oferit în pachetul Austral® Plus) plus, minim 4-5 litri de apă. Beneficii aduse fermierilor și pentru că Austral® Plus este un produs ”ready-mix”, gata de utilizat prin formularea combinată a celor două substanțe active: una cu efect fungicid și a doua cu efect insecticid.  În primul rând, formularea Austral® Plus asigură o precizie a dozei de substanță activă, calculată exact pe unitatea de volum, eliminând riscul supradozării sau subdozării produselor insecticide. Prin utilizarea unor produse destinate tratamentului semințelor ready-mix se câștigă timp la aplicare și este conferită siguranță în plus operatorilor prin reducerea numărului de operațiuni de manipulare cu produse fitosanitare.

    Pentru mai multe detalii referitoare la produsul Austral Plus, puteți accesa pagina specială: https://www.syngenta.ro/austral-plus

    Lista completă a câștigătorilor marelui premiu este aici: https://www.syngenta.ro/news/noutati/castigatorii-campaniei-austral-plus


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd