• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Adrian Oros: Germania a promovat o nouă inițiativă privind etichetarea pe criterii de bunăstare animală

    Angelica Lefter -

    Ministrul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, participă, astăzi, luni – 27 ianuarie, la Reuniunea Consiliului Uniunii Europene Agricultură și Pescuit, care se desfășoară la Bruxelles. Cu acest prilej, ministrul Agriculturii Adrian Oros a avut întâlniri cu omologi de-ai săi din mai multe țări, printre care Germania și Croația.

    ”Zilele acestea mă aflu la Bruxelles, unde particip la Reuniunea Consiliului UE Agricultură și Pescuit. În cadrul acestei reuniuni, ministrul german al Agriculturii, Julia Klöckner (foto principal), a promovat o inițiativă privind etichetarea pe criterii de bunăstare animală. Această măsură trebuie precedată de o campanie susținută de informare a publicului și de o uniformizare a etichetării la nivel european. Trebuie asigurată o concurență loială, mai ales față de produsele alimentare din țări non-UE care nu respectă exigențele comunitare.

    De asemenea, am avut o întâlnire cu Marija Vučković (foto sus), ministrul croat al Agriculturii. Croația asigură pentru următoarele șase luni Președinția Consiliului Uniunii Europene. Una din prioritățile președinției croate, susținerea fermelor de familie, se pliază perfect pe prioritățile României, fiind o sursă de revitalizare a zonelor rurale”, a postat pe pagina sa de Facebook ministrul Agriculturii, Adrian Oros.


    Te-ar mai putea interesa

    Fiecare litru de lapte, borcan de zacuscă sau legătură de pătrunjel – la ANAF. ”Vor să impoziteze și ultimul țăran din România” Fermierii, chemați de urgență la APIA pentru subvenția de 47 euro/hectar S-a aprobat! Fermierii care încasează în acest an despăgubiri de 3.000 euro/hectar!

    Ultimele știri

    Ce prevede raportul adoptat de Parlamentul European despre subvențiile fermierilor Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR!