• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Succesul unei culturi de nișă: Goji Bio Brașov se extinde la Codlea. Plantația, completată de o fabrică de prelucrare

  Angelica Lefter -

  Goji Bio Brașov, cel mai important producător de material săditor de Goji din țară, dorește să-și exindă activitatea prin înființarea unei fabrici de prelucrare a fructelor de Goji, la Codlea.

  Decizia a venit în mod firesc după ce și sediul central al producătorului de goji a fost mutat din localitatea Augustin, județul Brașov, la Codlea, a anunțat fondatorul brandului Goji Bio Brașov, Adrian Nicolae.

  Cu peste 7 ani de experiență în domeniu, fiind printre primele societăți care au administrat planta de Goji în România, Goji Bio Brașov oferă acum consultanță pentru toate persoanele care sunt la început de drum în această afacere profitabilă. Pe de altă parte, dorința de reinventare a fost și mai puternică.

  ”Am aplicat deja de ani buni o tehnologie de crestere functionala, cu rezultate foarte bune în câmp, recomandată de specialiștii noștri tuturor culturilor de Goji autorizate, pe care le-am înființat în România. Practic, oamenii au avut rezultate peste așteptări. Prin puterea exemplului, acestia sunt invitați în plantația noastră să vadă modelul de cultură pe care trebuie să îl realizeze sau să preia din soluțiile tehnice aplicate de noi”, a explicat Adrian Nicolae pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  În prezent, suprafața cultivată cu Goji la Codlea este de 2,5 ha. Alături de plantație, și pepiniera a fost extinsă al 1 ha, în acord cu cererea tot mai mare de material săditor autorizat de pe piața românească sau străinătate. S-a ajuns la o capacitate de peste patru ori mai mare: de la 20.000 – 25.000 de plante pe an la peste 100.000 de plante pe an. Proiectele ambițioase vor continua cu înființarea unei fabrici de prelucrare a fructelor de Goji.

  Utilizarea unui material săditor „CERTIFICAT” este una dintre conditiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească fermierul pentru obținerea de fonduri europene, a menționat fondatorul Goji Bio Brașov.

  ”Una dintre realizarile noastre importante o reprezintă omologarea unui soi românesc de Goji, care se numește chiar „Kronstadt”, un omagiu adus zonei și a oamenilor extraordinari ce ne-au sprijinit în toate demersurile noastre încă de la începutul proiectului. Este un soi românesc, trecut de ISTIS, instituția care certifică și omologhează soiuri noi, românești de plante. Urmează ca anul viitor să iasă din omologare cel de al doilea soi românesc omologat. Ne perfecționăm în asteptarea anului 2021 ca să putem oferi consultanță specializată și material săditor certificat celor care vor să înființeze cu fonduri europene plantații de Goji”, a adăugat fondatorul Adrian Nicolae.

  Este deja cunoscut faptul că cele mai multe culturi de Goji autorizate din România au fost înființate sub coordonarea și recomandările Goji Bio Brasov. Aceștia detin performanța de a fi înființat prima plantație de Goji certificată Bio din țara noastră încă din în 2014 și singura pepinieră certificata Bio în 2017. Totul a culminat în momentul înființării singurului centru de colectare al fructelor de Goji, la Frumușani, lângă București.

  Administratorul societății, Adrian Nicolae, este convins că ceea ce poate oferi din experienta proprie, dă posibilitatea dezvoltării și celor care se află la început de drum. Mai mult îi ajută cu material saditor certificat, documentație și solutii tehnice integrate: ”Avem materialul săditor din pepinieră autorizată, convențional sau certificat bio în funcție de destinație. Nu suntem doar o pepinieră, suntem mai mult decât atât, suntem cultivatori și știm care sunt lucrurile de care au nevoie aceștia într-o cultura de Goji. Deținem cea mai perfomantă plantație de Goji din România înființată în 2019. Vrea cineva să-și aleagă o plantație? Vine la noi. Poate să își aleagă componente din proiect, sistem susținere, de irigații, împrejmuire, fertilizare sau poate să o facă de la zero, cum am făcut-o noi”.

  Adrian Nicolae a punctat câteva soluții unice pe care Goji Bio Brașov le aduce pe piață: ”Oferta noastră este completă: oferim soluții integrate pentru culturi de Goji, de la material săditor, consultanță gratuită, soluțiile tehnice de înființare ale culturii și desfacerea. Proiectul tehnic și consultanța pentru finanțare europeană sunt printre serviciile oferite de noi”.

  Noul proiect la care se lucrează la Goji Bio Brașov este o fabrică de prelucrare a fructelor de Goji, fructe produse în ferma proprie sau a colaboratorilor. Un centru de prelucrare complet, care să acopere tot necesarul de produse pe bază de Goji, existente pe piață, sucuri, gemuri, ceaiuri sau batoane energizante, produse solicitate în țară sau străinătate. „Estimăm o productivitate de 10.000 de kg de fructe Goji în prima perioada, suficientă pentru a justifica o asemenea investitie. Utilajele necesare pot prelucra asemenea cantități într-o perioadă scurtă de timp”, menționeaza Adrian Nicolae.

  Așadar, pentru cei care au în plan o investiție într-o cultură agricol cu profit generos chiar și pe suprafețe mici de teren, cultura de Goji este o opțiune veritabilă. Încă de la început, Goji Bio Brașov vine în sprijinul celor care sunt interesați de cultivarea arbuștilor de Goji. După ani de experiență, de selecție și autorizări, iată că munca a început să dea roade, atât în folosul celor care vor să fie inițiați în acest domeniu, cât și al Goji Bio Brașov, care va putea garanta proveniența fructelor de Goji, atunci când fabrica de prelucrare de la Codlea va fi deja încă un vis realizat.

  www.GojiBioBrasov.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor! Măsura 21 POMI FRUCTIFERI. Lista speciilor pomicole care pot încasa ajutor de până la 5.000 de euro

  Ultimele știri

  Doi bărbaţi au semănat canabis pe 6 hectare. Cultura depistată era în plină recoltă cu zilieri angajaţi! ÎN VIGOARE! Guvernul a emis NORMELE după care tinerii fermieri primesc până la 50 ha! Fraudă de 1 milion lei la subvenția pe pășune! Primar, viceprimar și președinți de asociații – în judecată!

  Căutare în articole