• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Porumbul de Aur 2019 (APPR): Fermierul Biţă Racman a câştigat la categoria NEIRIGAT cu o producţie de 17.460 kg/ha!

  Angelica Lefter -

  Fermierul Biță Racman, administratorul fermei Racman SRL din județul Giurgiu, a câștigat concursul ”Porumbul de Aur” la categoria neirigat pentru recolta din 2019, premiată joi, 6 februarie 2020, în cadrul Congresului APPR ”Fermieri pentru Fermieri”. Agricultorul, membru al Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR), și-a adjudecat trofeul cu o producție de 17.460 kg/ha la recoltare. În cazul culturii irigate, trofeul a fost câștigat de ferma agricultorului Liviu Bălănici, Panifcom Iași, cu o producție de 18.340 kg/ha.

  Lotul cu care fermierul Biță Racman s-a înscris în concursul APPR a avut o suprafață totală de 11 hectare, cultura premergătoare fiind rapița.  Pentru competiția APPR, giurgiuveanul a mizat pe hibridul Pioneer P0937 din portofoliul companiei Corteva AgriScience.

  Semănatul culturii de porumb s-a făcut în data de 20 martie, iar înainte de semănat, în toamnă, terenul s-a arat, s-a discuit și s-a încorporat o cantitate de 200 kg/ha de îngrășăminte compleze 18:46. La semănat s-a mai venit cu 200 kg/ha nitrat de amoniu, iar sămânța a fost tratată cu imidacloprid.

  Densitatea la recoltarea porumbului din concurs a fost de 80.000 de plante la hectar, cultura beneficiind de două erbicidări în vegetație – cu Adengo și Laudis, ambele produse din portofoliul Bayer CropScience. Tot în vegetație, porumbul din ferma Racman a mai fost fertilizat cu 200 de kg/ha de uree granulată.

  Din ianuarie și până în luna august, terenul a beneficiat de un aport de precipitații de 647 de litri pe metru pătrat.

  Recoltarea lotului de porumb s-a făcut în septembrie, pe 13 septembrie, mai exact, la o umiditate de 14-14,2%.

  Trofeul Porumbul de Aur la categoria neirigat a fost câștigat  în urmă cu un an de fermierul Daniel Nica, administratorul fermei Bliss din Călărași, cu o producție de 13.927 kilograme la hectar, la umiditatea de 15%. La irigat, pentru recolta din 2018, trofeul a mers în Insula Marea Brăilei, la echipa Agricost condusă de Mihai Solomei și care a recoltat pe lotul din concurs, o producție de 22.609 kilograme la hectar la umiditate de 15%. Cu un an înainte, câștigătorii recoltelor din 2017 ai concursului ”Porumbul de Aur” au fost, la neirigat, constănțeanul Aedin Celzin, administratorul fermei Micul Agricultor, și, la irigat, Pedro Sa din partea Nutre Farming (parte a Nutre Group) din Făcăeni, Ialomița.

  Concursul ”Porumbul de Aur” este un concurs organizat anual de către APPR și în care se pot înscrie membrii organizației care își aleg suprafața și tehnologia cu care concurează pentru cea mai mare recoltă la două categorii: cultură irigată și cultură neirigată.

  Trofeele „Porumbul de Aur” pentru recoltele din 2019 au fost acordate în cadrul Congresului ”Fermieri pentru Fermieri” – ediția 2020, eveniment ce a avut loc joi, 6 februarie, la Crowne Plaza, în București.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum a evoluat numărul de familii de albine la nivelul României, în ultimii ani Soia versatilă și productivă de la RWA România PREV-AM: un singur produs pentru toți dăunătorii. Triplu efect: insecticid, fungicid și acaricid, bun și în culturile bio!

  Ultimele știri

  Ovidiu Săvâșcă, APIA Mureș: Fermierii persoane fizice nu mai au nevoie de adeverința de la Primărie! Despăgubirile la culturile de primăvară, în Parlament. Asociația Forța Fermierilor cere o lege pentru plata fermierilor! Pallas™ si Floramix ™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu!