• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Medic veterinar – complice într-un dosar cu crotalii și acte false în programul Tânărul Fermier!

    Roxana Dobre -

    Și-a recunoscut vinovăția și a primit o pedeapsă mai mică. Un medic veterinar a încercat să păcălească autoritățile cu documente false eliberate unei persoane fizice pentru accesarea de fonduri europene în programul tânărul fermier. Acesta s-a lăsat convins să întocmească în fals mai multe înscrisuri prin care a atestat în mod nereal faptul că inculpata – persoana fizică ar deține 80 de capete porcine de o anumită vârstă și greutate, deși realitatea era alta. Pentru 70 dintre acestea, medicul a utilizat niște crotalii folosite cu un an în urmă..

    ”Tribunalul Vrancea admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Galați cu inculpatul Macri Mihai, la data faptelor medic veterinar și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 1 an și 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals intelectual în formă continuată”, se arată în decizia Instanței.

    Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul – comuna Tulnici sau în cadrul Bisericii Sfântul Nicolae – comuna Tulnici.

    Dispune anularea înscrisurilor constatate ca fiind false și care au fost întocmite de către inculpatul Macri Mihai. Obligă inculpatul la plata sumei de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

    Potrivit procurorilor, în cursul anului 2011, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, medicul veterinar ar fi fost convins de o ”persoană fizică” să îi elibereze mai multe documente false pe care mai departe le-ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit (actualul AFIR n.r) pentru a îndeplini condițiile de eligibilitate prevăzute de lege pentru accesarea fondurilor nerambursabile.

    Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în cuantum de 57.067 lei (prima tranșă).
    În același context, în cursul lunii iunie 2014, inculpata l-ar fi determinat pe medicul veterinar Macri Mihai să întocmească în fals mai multe înscrisuri prin care a atestat în mod nereal faptul că inculpata – persoana fizică ar deține 80 de capete porcine de o anumită vârstă și greutate, deși realitatea era alta. Pentru 70 dintre acestea, medicul a utilizat niște crotalii folosite cu un an în urmă.

    Ulterior, în urma vizitei în teren a comisiei din cadrul agenției de plăți Vrancea, după depunerea documentelor în vederea obținerii celei de-a doua tranșe de bani, s-a constatat faptul că exploatația economică nu îndeplinea condițiile impuse prin contract, prin urmare dosarul cererii de plată a fost respins.

    Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză cu 47.306 lei, inculpata achitând suma de 10.031 lei din prejudiciu. În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două autoturisme ce aparțin inculpatei.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”